0
Shopping Cart

item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

GRATIS VERZENDING VANAF € 150 | SNELLE LEVERING | BESTELLEN OP REKENING

+31 (0)345 - 72 49 00
Van laag naar hoog sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hygiënecode horeca

24-06-2019 11:28

Chefkok in de keuken

Alle bedrijven en organisaties in Nederland die met voedsel actief zijn, zoals het bewerken, produceren, opslaan of vervoeren, moeten verplicht een voedselveiligheidsplan (HACCP plan) hebben. De keuze voor horeca-ondernemers of andere partners uit de voedselketen is om geheel zelfstandig of eventueel met een consultant zo’n HACCP plan schrijven, of om het op een makkelijker manier te doen: de kant-en-klare hygiënecode van de eigen brancheorganisatie gebruiken.

In de Nederlandse wetgeving bestaan 33 verschillende hygiënecodes die bestemd zijn voor veertien verschillende sectoren. Van deze veertien bedrijfstakken is de hygiënecode horeca de bekendste.

 

Lees meer

NEN 3140

26-03-2019 13:44

De NEN3140 training die zorgt voor veilig werken met laagspanningElke werknemer in Nederland die werkt met elektriciteit, heeft te maken met NEN 3140 (laagspanning) of NEN 3840 (hoogspanning). Iedereen die zich houdt aan deze norm kan veilig werken met een laagspanningsverdeler, een laagspanningskabel, een laagspanningsrek, enzovoorts. Veel bedrijven in de industrie of elders hanteren de principes van NEN 3140 en ondergaan periodiek een NEN 3140 inspectie of een NEN 3140 keuring. Voor alle betrokken bedrijven en organisaties gold dat in december 2018 de laatste update is ingevoerd. 

De bepalingen van de NEN 3140 klinken misschien onbekend in de oren, maar lijken vaak heel logisch. Iedereen op de werkvloer heeft er in feite mee te maken, want ook laagspanningsapparatuur als verlichting, pc’s of de koffieautomaat zijn hierop van toepassing. De Arbeidsinspectie adviseert de regels van de NEN 3140 na te leven voor werknemers. Daarnaast worden klanten en afnemers beschermd tegen eventuele gevaren op het gebied van stroom en stroomvoorziening. Als u zelf twijfels heeft op dit gebied, kan een eerste stap zijn om een installatiebedrijf, elektricien of laagspanningsmonteur in te schakelen.

Lees meer

Het HACCP kleurcoderingssysteem van Vikan"De HACCP richtlijn is een in de hele EU wettelijk voorgeschreven  regelgeving voor de veiligheid van voedsel voor elk bedrijf dat heeft te maken met de productie, de opslag en het vervoer hiervan. Zowel de werkomgeving in de voedselverwerkende bedrijven en elk eindproduct of halffabrikaat dat bij mens of dier in de mond gaat, moet voldoen aan de risico-inventarisatie met een HACCP certification. Vanzelfsprekend zijn er strenge HACCP controles en audits door een beëdigd HACCP controleur van de NVWA.

Het hoofddoel van de HACCP eisen is het zo veel mogelijk minimaliseren van risico door besmetting. In extreme gevallen leidde dit de afgelopen jaren bijvoorbeeld tot ernstige uitbraken van ziektes bij bijvoorbeeld kippen of koeien, of zaten er  zaken in voedingsmiddelen die daar absoluut niet in thuis horen. Elke kok werkt bijvoorbeeld dan ook met de HACCP regels keuken, in de industrie werken ze met HACCP stickers en allerlei professionals in de food industrie volgen regelmatig een HACCP training.

 

Lees meer

HACCP normenVoor uzelf, de veiligheid van uw producten, voor uw medewerkers en uw uitstraling naar de klanten en de buitenwereld zijn de HACCP checklist en HACCP normen niet alleen een wettelijk vereiste maar ook prettig om mee te werken. De HACCP normen zijn vastgelegd in het warenwetbesluit Hygiëne van Levensmiddelen.

Zoals bekend zal zijn, staat HACCP voor Hazard Analysis Critical Control Points en is het de ideale manier om de veiligheid in uw werkomgeving en dat van de klant te borgen. Immers, iedereen in uw bedrijf of organisatie weet met een HACCP checklist waar hij aan toe is en kan met behulp van goed omschreven protocollen precies weten wat de bedoeling is om alle taken en handelingen op een goede, veilige en verantwoorde manier uit te voeren.

Lees meer
Geplaatst in Keuken en Restaurant Voedingsmiddelenindustrie HACCP Hygiene door Wesley de Jong

handen wassen Handenwassen in de voedingsmiddelenindustrie is een van de eerste verdedigingslinies in de voedselveiligheid. Naast een risico voor de gezondheid van de consument kan onhygiënisch werken leiden tot een kostbare daling van reputatie. Het is echter niet alleen de verantwoordelijkheid van individuele werknemers om ervoor te zorgen dat de juiste handwasprocedures worden gevolgd. Managers moeten een “cultuur” van voedselveiligheid cultiveren waar het nemen van een time-off om handen te wassen wordt aangemoedigd. Voorzieningen moeten ook zijn uitgerust met geschikte was stations voor het handhygiene. Niet alleen zal het efficiënt handen wassen en het creëren van de cultuur voor handenwassen de consument beschermen, het zal ook helpen uw bedrijf te beschermen.

Lees meer

Spijker in schoen

Veiligheid en hygiëne. Allebei enorm belangrijk in een bedrijf. Het is daarom van belang dat er veilig schoeisel is om ongelukken te voorkomen. In deze blog leest u over de verschillende soorten werkschoenen en vertellen we u vijf dingen die u écht moet weten over veiligheidsschoenen. Van vervanging tot onderhoud. 

 

Lees meer

Industriele vaatwasser

Snel, snel, snel. Tijdens de piekmomenten van de dag is het in een horecaonderneming rennen en vliegen. Een goede professionele vaatwasser is daarom een echte must in een bedrijf. Bent u op zoek naar een vaatwasser voor in de kantine van de sportclub of voor in de keuken van uw bedrijf? Ook dan bent u bij Hygiënesupply aan het juiste adres. Maar welke van alle industriële vaatwassers is nou eigenlijk het meest geschikt voor uw onderneming? In deze blog leest u over de verschillende soorten en maten vaatwassers met toebehoren wij in ons assortiment hebben, de voordelen van een industriële vaatwasser, tips voor een extra schone vaatwasser en meer! In onze webshop vindt u verschillende vaatwasmachines in diverse afmetingen, zodat u altijd een professionele vaatwasser vindt die bij uw bedrijf past. 

Lees meer
Geplaatst in Keuken en Restaurant door Wesley de Jong

Mantelzorgers, mensen die in de zorg werken, zij die met etenswaar bezig zijn of die met allerlei stoffen in aanraking komen, zijn gebaat bij het dragen van handschoenen. Van oudsher worden daarvoor latex handschoenen gebruikt, maar is nitril niet beter?

Lees meer

Keuken en restaurant schoonmaakplanWanneer een HACCP Schoonmaakplan ontbreekt is het sneller mogelijk dat schoonmaakwerkzaamheden "erbij in schieten". Door een correct plan op te stellen behoort dit tot het verleden.

Wanneer u op een juiste manier snijtafels, pannen & werktafels reinigt verhoogt u het voedselveiligheidsniveau terwijl het grondig reinigen van vette vloeren uw keukenpersoneel een veilige werkomgeving en verkleint u de kans op uitglij gevaar.

Buiten het feit dat een schoonmaakplan een wettelijke verplichting is, kunt u met een schone, ordelijke en goed georaganiseerde keuken uw klanten een vertrouwde omgeving bieden waarin zij graag terug zullen keren.

Lees meer
Geplaatst in Schoonmaakplannen Keuken en Restaurant HACCP door Wesley de Jong

Kimberly ClarkVoor bedrijven, maar zeker ook in de thuissfeer, is een goede hygiëne van essentieel belang. Het proces van reinigen zorgt voor een gezonde context waarin besmettingsgevaar en de groei van schadelijke bacteriën tegengegaan worden. Vooral op openbare plekken of een omgeving waar veel mensen samenkomen, zoals bedrijven of organisaties, is het zuiveren en bijhouden van de ruimte van cruciaal belang. Een gedegen merk dat al jarenlang zijn waarde heeft bewezen is Kimberly-Clark. Het merk grossiert in de meest hoogwaardige artikelen om de werk- of thuissituatie optimaal schoon te houden.

 

Lees meer
Van laag naar hoog sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2