Industrie

Blog categorieën
Industrie

Industriële reinigingsmachines

14-07-2021
Wesley de Jong

Hygienesupply biedt u een ruime keuze aan industriële reinigingsmachines die u als klant helpen de grondige reiniging en het onderhoud van uw harde vloeren te vereenvoudigen. Alle industriële schoonmaakmachines van Dibo zijn uitermate geschikt voor professionele schoonmaaktoepassingen die zeer uiteenlopend van aard kunnen zijn.

Industrie

Vogelgriep: het minimaliseren van de kans op besmetting

12-02-2020
Wesley de Jong

In verband met de uitbraak van vogelgriep op verschillende plaatsen in Duitsland hebben we deze eerder geschreven blog herzien op 12-02-2020. In deze blog leest u wat u zelf kunt doen om de kans op besmetting bij uw bedrijf te minimaliseren. In Nederland geldt inmiddels een ophokplicht echter er zijn meer maatregelen die eventueel getroffen kunnen worden.

Detailhandel en supermarkten

NEN 3140

26-03-2019
Wesley de Jong

Elke werknemer in Nederland die werkt met elektriciteit, heeft te maken met NEN 3140 (laagspanning) of NEN 3840 (hoogspanning). Iedereen die zich houdt aan deze norm kan veilig werken met een laagspanningsverdeler, een laagspanningskabel, een laagspanningsrek, enzovoorts. Veel bedrijven in de industrie of elders hanteren de principes van NEN 3140 en ondergaan periodiek een NEN 3140 inspectie of een NEN 3140 keuring. Voor alle betrokken bedrijven en organisaties gold dat in december 2018 de laatste update is ingevoerd.

De bepalingen van de NEN 3140 klinken misschien onbekend in de oren, maar lijken vaak heel logisch. Iedereen op de werkvloer heeft er in feite mee te maken, want ook laagspanningsapparatuur als verlichting, pc’s of de koffieautomaat zijn hierop van toepassing. De Arbeidsinspectie adviseert de regels van de NEN 3140 na te leven voor werknemers. Daarnaast worden klanten en afnemers beschermd tegen eventuele gevaren op het gebied van stroom en stroomvoorziening. Als u zelf twijfels heeft op dit gebied, kan een eerste stap zijn om een installatiebedrijf, elektricien of laagspanningsmonteur in te schakelen.

Industrie

Professionele stofzuiger kiezen, hoe kies je de juiste? Wij helpen je graag

28-12-2018
Wesley de Jong

In elke tak van industrie is bekend dat een industriële stofzuiger noodzakelijk is voor een goede bedrijfsvoering. Afgezien van een ruimte als kantine zijn er immers veel ruimtes of oppervlaktes die een gewone huishoudelijke stofzuiger nooit zal aankunnen. Behalve afval waarvoor een bouwstofzuiger bestemd is, hebben we het dan in de regel over de industriestofzuier of een waterstofzuiger.

Maar wat is nou de beste waterstofzuiger of de beste industriële stofzuiger en waar kan ik die kopen? Wat zijn de verschillen en de voordelen en kan ik zo’n bedrijfsmatige stofzuiger online bestellen tegen een scherpe prijs? Met dit blog helpen wij u de goede industriestofzuiger te vinden voor bij u op de werkvloer.

Industrie

Het schoonmaken en onderhouden van een gietvloer

03-08-2016
Wesley de Jong

Wanneer u ervoor heeft gekozen om een gietvloer te laten leggen wilt u deze uiteraard natuurlijk goed schoon houden. Enerzijds heeft een gietvloer die mooi schoon is een veel mooiere uitstraling, anderzijds kan het zo zijn dat bijvoorbeeld in productieruimten een schone vloer een must is. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat wanneer er vuil langdurig op de vloer aanwezig blijft dat dat er kleine krassen op de vloer ontstaan door bijvoorbeeld zandkorrels.

Industrie

Wat moet u weten van industriële reinigingsmiddelen ? (9 TIPS)

23-09-2015
Wesley de Jong

Als schoonmaker maak je schoon. Dat is logisch natuurlijk ! Helaas worden sommige dingen niet schoon door er alleen met een doekje over heen te wrijven.

Vaak is de toevoeging van een schoonmaakmiddel noodzakelijk. Reinigingsmiddelen kunnen in sommige gevallen ook gevaarlijk zijn doordat er vaak irriterende en soms zelfs bijtende stoffen inzitten die schadelijk voor je huid, ogen of je longen kunnen zijn.

In dit artikel willen we een aantal tip bespreken om veilig om te gaan met industriële reinigingsmiddelen, maar willen we ook uiteenzetten welke soorten reinigingsmiddelen er zijn en hoe deze gebruikt moeten worden.