Ontsmettingsmatten en Desinfectiematten

In bepaalde gevallen is het niet mogelijk om een schoenschrobmachine te plaatsen als mensen zich moeten verplaatsen verplaatsen van de ene naar de andere hygiënische zone om de gevaren en risico’s in te dammen. In dit soort situaties zijn desinfectiematten op hun plek, die we ook wel ontsmettingsmatten noemen. Denk bijvoorbeeld aan plaatsen waar voertuigen of dieren zich verplaatsen naar een andere zone, dat zijn bekende voorbeelden voor de noodzaak van een desinfectiemat of ontsmettingsmat.

Waarom heeft u eigenlijk een desinfectiemat of ontsmettingsmat nodig? Volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek uit 2008 leven er onder een gemiddelde schoenzool 66 miljoen organismen. Omdat we lopend met steeds nieuw vocht en vuil in aanraking komen, kunnen deze organismen ook nog eens veel langer blijven leven. Hierdoor is het van vitaal belang voor de hygiëne in uw pand of terrein dat er maatregelen worden genomen. En zoals gezegd: mocht dit om wat voor reden dan ook niet lukken met schoenschrobmachines, richt u dan op het juiste type desinfectiemat onder de verschillende soorten die er bestaan.

Ga de besmettingsbronnen besmettingswegen te lijf met de juiste middelen!

 

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Alle desinfectiematten

Toont alle 19 resultaten

Sorteer op

Welke soorten desinfectiematten zijn er verkrijgbaar?

In ons assortiment treft u drie types desinfectiematten / ontsmettingsmatten aan, elk met specifieke eigenschappen die onze afnemers van belang achten.

– Uw keuze voor welke te kiezen desinfectiemat hangt af van drie vragen-Is het te betreden oppervlak alleen voor mensen of ook voor voertuigen?

– Mag er vocht neerdalen om en naast de desinfecterende mat

– Is er sprake van standaard schoeisel of gespecialiseerd schoeisel waarmee mensen over de mat heen wandelen.

De drie soorten desinfecterende matten die onze webshop levert:

– De PVC lussenschraper. Dit is een desinfecterende mat met een vloeistofdichte omtrek, zodat lekkage is uitgesloten. De mat kan worden gevuld met een desinfectiemiddel en de bak in zijn geheel is geschikt voor heftrucks.

– De textielvezel sproeimat. Door deze mat te bevochtigen met een desinfecterend middel komt het tot grootse resultaten. De mat is geschikter voor transport dan de andere opties, maar heeft in verhouding wel meer onderhoud nodig.

– De Flexxomat – desinfectiematten. Deze ontsmettingsmat is bestemd voor heftrucks, palletwagens en andere zwaar materieel. Door aansluiting op een Venturi-pomp kan de mat bijgevuld blijven. Bij aanraking komt het desinfectiemiddel vrij om zijn werk te doen.

– De ZIP- desinfectiematten. ZIP desinfectiematten zijn bestemd voor personen maar kunnen ook ingezet worden voor zwaarder materieel. Geschikt voor alle desinfectiemiddelen. Goedkoop alternatief voor duurdere en maatwerk ontsmettingsmatten

Bij Hygienesupply ook op maat gemaakte desinfectiematten

Omdat onze klanten hun desinfecterende matten in verschillende maten wensen en er mogelijk andere aanpassingen wenselijk zijn, is het mogelijk om maatwerk bij ons te bestellen. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze productspecialisten. Zij zijn goed ingevoerd in de materie, kennen allerlei praktijksituaties en zullen u waar nodig van informatie voorzien bij het maken van een verantwoorde keuze. Op verzoek komen zij bij u langs op locatie om een deskundig oordeel te vellen over uw specifieke situatie.

De keuze luistert soms nauw. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de omtrek rondom een ontsmettingsmat absoluut niet in aanraking mag komen met de inhoud van zowel het ontsmettingsmiddel als de stoffen die na bewandeling achterblijven op de mat.

Regels bij het gebruik van ontsmettingsmatten

Vanwege controles door keuringsinstanties maar ook voor de veiligheid van uzelf, uw medewerkers en bezoekers is het zaak om de regelgeving omtrent desinfecterende matten goed na te leven. Daarom voorzien wij u hieronder van enkele tips.

– Zorg voor de juiste hoeveelheid van het desinfecterende middel dat u gebruikt en houd ook testen met de doseerpomp die u hiervoor gebruikt.

– Draag zorg voor een nauwkeurige reiniging van de matten. Wat doet u precies bij een verplaatsing of verwijdering bij de schoonmaakbeurt en hoe is alles geregeld rondom de plaatsing van een vervangende mat?

– Geef een duidelijke markering aan uw desinfecterende matten met een code of nummer.

– Vraag de leverancier van het desinfecterend middel om zwart op wit aan te leveren welke dosering van welk middel wordt voorgeschreven en wat de inwerkingstijd is.

– Maak bij voorkeur een keuze voor een desinfecterend middel zonder chloor voor de ontsmettingsmatten. Bij de verbindingsgedeeltes tussen matten kunnen bijvoorbeeld temperatuurverschillen zijn en daarnaast kan chloor zijn werking gedeeltelijk verliezen zodra het in aanraking komt met de buitenlucht.