Wat zijn de verschillen tussen een gewone vaatwasser en een horeca vaatwasser?

De drie belangrijkste verschillen tussen de twee type vaatwassers zijn snelheid, frequentie en uitbreidingsmogelijkheden.

1. Professionele vaatwassers zijn een stuk sneller

Binnen de horeca wordt er geacht dat u snel handelt. Vooral wanneer er veel mensen in uw restaurant zitten en het spitsuur is in de keuken. Een snelle vaatwasser is dan echt een vereiste. Bij u thuis doet de afwasmachine er waarschijnlijk als snel al een uur (of langer) over om de vaat schoon te krijgen. Dit duurt simpelweg gewoon te lang voor gebruik in de horeca. Industriële vaatwassers zijn vele malen sneller. Een professionele vaatwasser van Valinn kan zijn programma bijvoorbeeld al afronden in 60 seconden! Dit komt doordat industriële vaatwassers over veel meer kracht beschikken en werken op een hogere temperatuur. Zo wint u enorm veel tijd en kunt u de tijd die over is stoppen in uw gasten. Uiteindelijk draait het allemaal om een goede én snelle service!

2. Industriële vaatwassers verzekeren een hogere gebruiksfrequentie

Een ander voordeel van een industriële vaatwasser – ten opzichte van een vaatwasser voor thuis – is dat alle onderdelen die in de vaatwasser zitten zó ontworpen zijn dat de machine meerdere keren per dag kan draaien. Op deze manier zorgt u ervoor dat die berg met vaat in een paar minuten is verdwenen.

3. Een horeca afwasmachine biedt vele uitbreidingsmogelijkheden

Als laatste kunt u verschillende accessoires kiezen bij de vaatwasser om deze helemaal naar uw wensen samen te stellen. Zo vindt u in ons assortiment zeepdoseersystemen, boosterpompen en nog vele andere benodighedenen. Allemaal om het u zo makkelijk mogelijk te maken!

Verschillende type vaatwassers voor gebruik in de horeca

In ons assortiment vindt u vele verschillende modellen welke geschikt zijn voor in de horeca. Zo bieden wij voorlader vaatwassers aan, waarmee u de vaat eenvoudig via de voorkant in de daarvoor bestemde rekjes plaatst. Deze zijn te vergelijken met de traditionele afwasmachine die u wellicht thuis ook heeft.

Onze doorschuif vaatwassers van het merk Valinn zijn ideaal voor drukke horecagelegenheden. U spoelt de vaat eerst voor en schuift deze daarna in de afwasmachine. Deze stevige en betrouwbare machines zorgen ervoor dat uw vaat brandschoon wordt. De doorschuif vaatwassers kunnen, wanneer u dat wenst, uitgevoerd worden met een aan- en afvoertafel om nog sneller en gemakkelijker te kunnen afwassen. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden.

De RVS pannenwassers zijn speciaal bedoeld voor de grote vaat. Denk aan het reinigen van potten, pannen, snijplanken en ander, groot keukengereedschap. Met behulp van dit apparaat maakt u uw pannen eenvoudig & snel vetvrij. Ook geschikt voor gebruik in bakkerijen en slachterijen.

Uitbreidingsmogelijkheden voor uw professionele vaatwasser

Al onze vaatwassers zijn uit te breiden met diverse accessoires. Heeft u bijvoorbeeld vaak last van kalkaanslag? Dan biedt een waterontharder de oplossing voor u! Dit apparaat zorgt ervoor dat het water weer zacht wordt, zodat uw apparaten langer meegaan. Ook de koffie en thee die u uw gasten voorschotelt, zullen na gebruik beter van smaak zijn. Naast deze ontharders, vindt u in ons assortiment ook spoeldouches om in uw keuken te bevestigen. U kunt kiezen uit een grote en een kleine spoeldouche en een spoeldouche met een kraan. Deze spoeldouches zijn speciaal ontwikkeld om uw afwas eenvoudig voor te spoelen.

3 tips voor een extra schone vaatwasser

Als laatste geven wij u nog een aantal tips, waarmee u uw industriële vaatwasser goed schoonhoudt. Binnen een horecabedrijf moet de vaat namelijk niet ‘gewoon’ schoon zijn, nee het moet hygiënisch schoon zijn. Als u deze tips opvolgt, wordt niet alleen uw vaat een stuk schoner, maar gaat uw vaatwasser ook langer mee.

1. Voorspoelen

Het klinkt logisch, maar het voorspoelen van de vaat wordt niet overal altijd gedaan. Wanneer het erg druk is, zijn veel mensen geneigd om de vieze borden gewoon direct in het rek te zetten, het bestek in het mandje te gooien en de vaatwasser aan te zetten. Toch is het voorspoelen van uw vaat hartstikke belangrijk! De kans is namelijk groot dat de afwas zonder voorspoelen, niet helemaal schoon uit de machine komt. En hoe vervelend is het om een gast een bord aan te bieden met daarop nog een restje Bolognesesaus van de vorige gast?

2. Stop de vaatwasser niet te vol

‘Die ene lepel kan er nog wel bij, dat sausbakje past ook nog wel en de garde kan ik daar nog wel even tussen stoppen.’ Veel mensen maken zich er schuldig aan: ze stoppen de vaatwasser te vol. Ons advies is: doe het niet! Zorg ervoor dat het water overal tussen kan komen, want anders zul je alles nog een keer moeten schoonmaken. En dat is natuurlijk zonde van je tijd! Het is verstandiger om de vaatwasser eerder te leeg te laten dan te vol in te laden.

3. Gebruik zo af en toe een halve citroen

Een citroen biedt niet alleen een uitkomst voor het maken van saus en het opfrissen van een glas Ice Tea, maar ook voor het schoonhouden van uw vaatwasser. Leg eens in de zoveel tijd een halve citroen in de vaatwasser. Zo voorkomt u vervelende geurtjes en de glazen zullen streeploos de vaatwasser uitkomen. Écht het proberen waard!

Een industriële vaatwasser kopen bij Hygienesupply

De conclusie van dit hele verhaal is: een professionele vaatwasser is van groot belang in de keuken van uw (horeca)bedrijf. In 60 seconden is uw afwas helemaal schoon, ideaal toch?! Bent u geïnteresseerd geraakt in de aanschaf van een industriële vaatwasser? Dan raden wij u aan om eerst even contact met ons op te nemen. Zo zorgen we er samen met u voor dat u de juiste keuze maakt voor uw bedrijf. Onze adviseurs geven u graag een geheel vrijblijvend advies!