Industriele Vikan borstels in HACCP kleuren

Industriële borstels van Vikan

In de voedingsmiddelenindustrie zijn strenge regels rondom hygiëne. Zo waarborgt de industrie de kwaliteit van de producten en de voedselveiligheid. De industriële borstels van Vikan helpen daarbij: een schone, veilige en geordende werkplek kan gecreëerd worden met bezems, vloervegers en stoffers en blikken, handen kunnen brandschoon gemaakt worden met nagelborstels en de kleinste gaatjes en pijpjes kunnen grondig schoongemaakt worden met de smalle borstels. Welke borstel is voor welke klus? Waarom zijn er verschillende type handvatten? En wat is er nu anders aan industriële borstels? Je leest het hieronder verder.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Alle industriële borstels

Resultaat 1–24 van de 38 resultaten wordt getoond

Sorteer op

Creëer orde en netheid met het ophangsysteem

Een veilige, schone en opgeruimde werkplek is van belang in de voedingsmiddelenindustrie. Er wordt toezicht gehouden wat betreft hygiëne en bereiding van de voedingsmiddelen door richtlijnen van HACCP aan te houden. Vikan heeft de oplossing om onder andere industriële borstels op te bergen. Het ophangsysteem voor bezems, stoffers en blikken en vloervegers, gemaakt van polypropyleen of rvs, zorgt voor een opgeruimde werkplek. Daarnaast verleng je de levensduur van de borstels door ze netjes op te bergen.

Hoe kies je de juiste borstel?

Goede borstels zijn van belang voor de voedselveiligheid en daarnaast maakt goed schoonmaakmateriaal het schoonmaken een stuk efficiënter. Als eerste moet je kijken naar de kwaliteit van de borstel. Vikan heeft Ultra Safe Technology borstels die de retentie van borstelharen en hygiëne van de borstel verbeteren. Het unieke design zorgt ervoor dat er geen gaten, openingen en vervuilingsvallen ontstaan.  Naast kwaliteit zijn er nog meer dingen waar je op kunt letten bij het kiezen van de juiste borstel:

  • Borstelhaar stijfheid.

Er zijn borstels met zachte, middelgrote en stijve borstelharen. Zachte haren zijn voor onder andere het opvegen van fijne deeltjes. Stijve haren zijn voor de grote afvaldelen en het schrobben. Middelgrote borstelharen zijn ideaal voor nat en droog gebruik.

  • Type borstels

Verschillende borstels voor verschillende klussen zijn van belang als je echt goed wilt schoonmaken. Voor het aanrecht worden weer andere borstels gebruikt dan voor op de vloer. Voor het schoonmaken van machines zijn er weer andere borstels dan voor het afwassen. Hieronder leggen we meer uit over de verschillende borstels voor elke klus.

Verschillende borstel opties voor elke klus

Natuurlijk is het kiezen van de juiste borstel afhankelijk van de schoonmaakklus. Er zijn ronde borstels, vierkante borstels, met een lange of korte steel, breed of smal, zachte haren of juist harde. We onderscheiden zes soorten borstels voor verschillende klussen

  1. Voor de werkbank (countertopborstels) Deze borstels zijn ideaal voor het vegen en reinigen van bijvoorbeeld aanrechten. De Countertop handborstel is ideaal voor het bereiken van gebieden met nauwe ruimtes. Countertopborstels worden geleverd met verschillende soorten haren om tegemoet te komen aan verschillende soorten deeltjes en omstandigheden (fijn, groot, vochtig, droog). Ze kunnen ook met een stoffer worden gebruikt.
  2. Voor hardnekkig vuil (nagelborstel) Deze borstels moet je zo vasthouden, dat er direct druk op het borstelblok wordt gezet. Hierdoor zijn de nagelborstels of handborstels geschikt voor gebieden binnen handbereik. DE nagel-/handborstels worden vaak gebruikt om tafels, snijplanken en emmers te schrobben. Versies met gehoekte haren zijn ideaal om in hoeken te reiken.
  3. Borstels met lange steel. De ergonomische lange handgreep zorgt voor het eenvoudig schoonmaken van machines, diepe emmers, containers en andere plekken waar een groter bereik nodig is. Ze kunnen worden gebruikt als een schrobborstel als je ze omdraait en de borstelkop grijpt.
  4. Borstels met korte steel. Door de ergonomische handgrepen van de borstel, voorkom je vermoeidheid. Daardoor zijn deze Vikan borstels met een korte steel geschikt voor allerlei soorten muren, tafels en apparatuur. Als er soms iets meer kracht nodig is, kan je de borstel ook bij het borstelblok vastpakken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten haren.
  5. Afwasborstels. Het ergonomische design van de Vikan afwasborstels, zorgt er voor dat er snel en effectief schoongemaakt kan worden. De steel van de afwasborstels reikt naar boven de hoek bovenin de steel, zorgt voor een fijne grip. Een vaatwasser is haast niet meer nodig