Nitril handschoenen poedervrij & gepoederd (soft)

Sterk, veilig en hygiënisch. Dat zijn de Soft Nitril wegwerphandschoenen. Perfect voor de mensen met een latex-allergie en geschikt voor veel verschillende situaties. Ze zijn (bijna) overal voor bestand! Maar wat is het verschil tussen nitril en latex en wat kunt u doen tegen een allergische reactie van de Nitril handschoenen?

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Materiaal
Maat
Hoeveelheid
Alle soft nitril handschoenen

Toont alle 2 resultaten

Sorteer op

Soft nitril wegwerphandschoenen (disposable)

De zeer sterke nitril wegwerphandschoenen voelen bijna hetzelfde als de latex handschoenen, maar dan zonder latex. Dit maakt deze handschoenen geschikt voor mensen met een latex-allergie. Doordat de handschoenen zo sterk zijn, zullen ze niet zo snel kapotgaan. Daarnaast kunnen deze disposables ook tegen vetten en zuren.

Soft nitril handschoenen voor eenmalig gebruik

De soft nitril handschoenen kunt u één keer gebruiken. U kunt na het gebruik gewoon een nieuw paar pakken! Op deze manier draagt u bij aan een hygiënische productie of een patiënt-veilige omgeving. Combineert u deze wegwerphandschoenen met andere disposables van CMT? Dan beschermt u zichzelf en uw product of patiënt!

Wat is nitril?

Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber. Deze handschoenen zijn erg geschikt voor mensen met een latex-allergie. Ook zijn deze handschoenen sterker dan latex handschoenen. Ze kunnen tegen olie, vet en spatten van sommige chemische stoffen. Vinyl handschoenen zijn nog weer anders. Deze handschoenen zijn namelijk gemaakt van PVC. Dit zijn de minst sterke handschoenen. Ook deze kunnen gebruikt worden bij een latex-allergie. Ze zijn niet bestendig tegen oplosmiddelen en ketonen, maar ze kunnen wel tegen olie, vet, zuren en basen.

Wat kun je doen tegen een allergische reactie van Nitril handschoenen?

Merkt u dat u een allergische reactie krijgt? Raadpleeg dan gelijk de huisarts. Er zijn natuurlijk wel dingen die u kunt doen om een allergische reactie te voorkomen. Misschien wel de meest voor de hand liggende tip: vermijd nitril handschoenen. Gebruik dan handschoenen van latex of vinyl. Ook kunt u overschakelen naar een ander merk handschoenen. Misschien bent u allergisch voor de kleurstof die in de nitril handschoenen zit. Dit kan per merk verschillen. Ook kunnen onderhandschoenen of speciale crèmes oplossing bieden.

Nitril handschoenen poedervrij of gepoederd?

Soft nitril wegwerphandschoenen worden meestal ingezet in branches waar gevaar schuilt op overdraagbare ziektes, besmettingen, kruisbesmettingen of ter bescherming van de handen tegen sommige vloeistoffen. De soft nitril handschoenen mogen ook in aanraking komen met voedingsmiddelen. Hier hebben ze namelijk een speciaal keurmerk voor. Werkt u met voedingsmiddelen? Kies dan voor ongepoederde handschoenen. Deze handschoenen bevatten geen maiszetmeel. Gebruikt u gepoederde handschoenen? Dan bestaat de kans dat de poeder in het voedsel komt.

Nitril handschoenen geschikt voor meermalig gebruik

Over het algemeen kunt u de wegwerphandschoenen één keer gebruiken. De soft nitril handschoenen zijn super dun, maar sterker dan ooit. Zo sterk zelfs dat u ze in sommige gevallen meerdere keren kunt gebruiken. Blijf echter wel altijd goed opletten of de handschoenen niet beschadigd zijn. Twijfelt u? Trek dan een nieuw paar aan.

Verschillende kleuren nitril wegwerphandschoenen

De soft nitril wegwerphandschoenen zijn in meerdere kleuren leverbaar. Zo passen de handschoenen perfect binnen uw kleurcoderingsconcept. Op die manier vindt nooit de handschoenen van de ene afdeling op de andere afdeling.