Vikan vegers kopen

Het Deense A-merk Vikan is in sectoren als de horeca, voedingsmiddelenindustrie, zorg en industrie marktleider in producten als borstels, schrobbers en ook vegers. In verschillende maten, verschillende borsteldiktes en meerdere hardheden van vezels kunt u in onze webwinkel tal van Vikan vegers kopen. Zaalvegers, straatvegers, handvegers of een veger en blik meteen eventuele bijgevoegde lange steel, alles is mogelijk binnen het Vikan assortiment in de online winkel van Hygienesupply.

Elke veger van Vikan is vervaardigd van materialen die zijn goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en de relevante keuringsinstanties in de EU-landen. Daarnaast besteedt Vikan veel aandacht aan ergonomie en gebruiksvriendelijkheid, wat blijkt uit de vormgeving en de gebruikte materiaalsoorten. De borstelrug en meestal de steel of handvat worden vervaardigd uit polypropyleen, wat wetenschappelijk bewezen is als de beste materiaalsoort op locaties waarbij een optimaal hygiëne gewenst of verplicht is. De borstelharen van de Vikan vegers, straatvegers, zaalvegers of handvegers zijn van polyester. U zal begrijpen dat de tijden van houten vegers en dierenharen in de borstelrug ver achter ons liggen.

 

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Alle vegers

Toont alle 9 resultaten

Sorteer op

De verschillende soorten Vikan vegers in ons assortiment

Bij elke veger hebben wij op deze website een productbeschrijving, waarbij u essentiële zaken leest over de kleur, dikte en lengte van de vezels, de maten van de borstel en de belastbaarheid qua maximum temperatuur. Ook kunt u bij elke veger desgewenst zelf een online recensie plaatsen.

De polyester vezelstructuur van elke veger van Vikan kan een temperatuur verdragen van tussen de 100 en 121 graden. Mocht een zeer hoge temperatuur bij uw bedrijf of organisatie aan de orde zijn, controleer dan even op onze bestelpagina’s de maximale belastbaarheid bij hoge temperaturen.

Hieronder treft u twee populaire soorten: de portaalveger en de combi-veger. De overige types worden uitgelegd onder de kopjes ‘vloervegers’ en ‘zachte vegers’.

– De portaalveger: dit is een type veger die voorzien is van een rechte nek, geschikt is voor met name droog of eventueel licht vochtig vuil. De 75 mm lange zachtere vezels van het polyester zijn toegespitst op nauwkeurig vegen in hoeken en natuurlijk ervoor gebouwd om  om vuil op een stofblik te vegen.

– De combi-veger: dit handige veegtype combineert twee los van elkaar staande eigenschappen met elkaar. De combi-veger heeft namelijk zowel harde vezels als zachte vezels. Met de hard vezels kunt u het meer hardnekkige vuil eenvoudig los krijgen op een oppervlak, terwijl de zachte vezels zorgen dat het vuil wordt meegenomen. De borstelbreedte is zestig centimeter, zodat deze veger zich ook leent voor de wat grotere oppervlaktes.

De drie soorten Vikan vloervegers uit onze webshop

– De Vikan vloerveger medium: dit zijn handige universele vloervegers met een rechte nek, wat zorgt voor een andere houding in vegen.

– De splitveger: met een splitveger wordt bedoeld dat er vrij lange, vrij zachte, gespleten vezels zijn op een relatief breed blok. Ideaal voor kleine deeltjes en uitsluitend te gebruiken bij droge veegoppervlaktes.

– De splitveger zacht: deze extra zachte vloerveger heeft gespleten vezels, wat het mogelijk maakt om droge oppervlaktes te reinigen met schoon te krijgen met veel losse en fijne verontreiniging.

De types Vikan zachte vegers online te koop bij ons

De zachte vloervegers hebben allemaal heel dunne ongespleten vezels, wat ze voor tal van doeleinden bruikbaar maakt. Dit varieert van het opvegen van kleine hoeveelheden stof tot het gebruik als zaalveger. Dit laatste noemen we vanwege de reikwijdte van de borstel van 60 centimeter.

Een aparte categorie binnen het aanbod van zachte vegers is de resign veger. Dit vegertype is bestemd voor fijn vuil en stof, zeg maar het kleinste van het kleinste. Bij de resign veger is de polyester vezelstructuur door middel van gebruik van kunsthars verankerd in het blok zonder bijvoeging van metaal. De lengte van de vezels is bij dit type 55 millimeter.

Alle Vikan vegers zijn vanzelfsprekend in de HACCP kleuren

Zoals overal bekend in sectoren waarbij hygiëne op nummer één staat zijn veel producten van Vikan in het zelfbedachte kleurenconcept: de HACCP kleuren. Dit is de bekende kleurcodering van negen duidelijk van elkaar te onderscheiden tinten. deze kunt u bijvoorbeeld per kleur inzetten in een bepaalde zone in de werkplek. Dus als in een bepaalde ruimte met chemicaliën wordt gewerkt, is dat voor de rode schoonmaakartikelen van Vikan, die altijd op die plek worden gebruikt en de plek ook niet mogen verlaten.

Bij elke Vikan veger op deze site kunt u met een selectievenster de gewenste kleur selecteren, alvorens de vegers van keuze in uw boodschappenmand te doen.