Schoonmaakplannen

Blog categorieën
Schoonmaakplannen

Schaduwborden voor de voedingsmiddelenindustrie

22-05-2020
Wesley de Jong

Bent u ook altijd alles kwijt? Net wanneer u wilt gaan schoonmaken, zijn de juiste bezems en borstels nergens te vinden. Het kost u onnodig veel tijd en moeite om continu weer op zoek te gaan naar de spullen die u nodig heeft. De oplossing voor dit probleem? Het ophangen van schaduwborden op uw werkplek! Op deze manier vindt u uw schoonmaakartikelen eenvoudig terug. Daarnaast zorgen deze borden er ook voor dat uw werkplek er altijd netjes, overzichtelijk en opgeruimd uit ziet. Wat wilt u nog meer?

Schoonmaakplannen

Schaduwborden voor de voedingsmiddelenindustrie

Wesley de Jong

Bent u ook altijd alles kwijt? Net wanneer u wilt gaan schoonmaken, zijn de juiste bezems en borstels nergens te vinden. Het kost u onnodig veel tijd en moeite om continu weer op zoek te gaan naar de spullen die u nodig heeft. De oplossing voor dit probleem? Het ophangen van schaduwborden op uw werkplek! Op deze manier vindt u uw schoonmaakartikelen eenvoudig terug. Daarnaast zorgen deze borden er ook voor dat uw werkplek er altijd netjes, overzichtelijk en opgeruimd uit ziet. Wat wilt u nog meer?

Schoonmaakplannen

De 5s methode gebruiken op de werkplek

02-04-2020
Wesley de Jong

Een veelvoorkomend probleem op de werkvloer: een onoverzichtelijke en rommelige werkplek. Uren gaan verloren aan het zoeken en vinden van de juiste middelen, wat irritaties en frustraties kan veroorzaken en daarnaast niet wenselijk is voor de productiviteit binnen uw bedrijf. Gelukkig is daar de 5S methode, dé manier waarop overzicht, rust en focus kan worden gecreëerd binnen vele organisaties. Op naar een georganiseerde werkplek met 5S!

Schoonmaakplannen

De 5s methode gebruiken op de werkplek

Wesley de Jong

Een veelvoorkomend probleem op de werkvloer: een onoverzichtelijke en rommelige werkplek. Uren gaan verloren aan het zoeken en vinden van de juiste middelen, wat irritaties en frustraties kan veroorzaken en daarnaast niet wenselijk is voor de productiviteit binnen uw bedrijf. Gelukkig is daar de 5S methode, dé manier waarop overzicht, rust en focus kan worden gecreëerd binnen vele organisaties. Op naar een georganiseerde werkplek met 5S!

Schoonmaakplannen

Een ode aan alle schoonmakers: De Dag van de Schoonmaak

28-11-2019
Wesley de Jong

Schoonmakers, poetsvrouwen, huishoudhulpen of interieurverzorgers. Hoe u ze ook wilt noemen, deze vakmannen en -vrouwen zijn onmisbaar. Zonder een goede schoonmaker wordt het in vele gevallen een ongeorganiseerde en smerige boel. Vooral binnen openbare gebouwen als kantoorpanden, stations en op luchthavens is het meer dan belangrijk dat er voldoende schoonmakers werkzaam zijn. Om ook hen te laten weten hoe blij we met ze zijn, zetten we ze in het zonnetje op De Dag van de Schoonmaak. Geeft u ze op deze dag(en) ook wat extra waardering?

HACCP

Het HACCP kleurcoderingsysteem van Vikan

04-03-2019
Wesley de Jong

De HACCP richtlijn is een in de hele EU wettelijk voorgeschreven  regelgeving voor de veiligheid van voedsel voor elk bedrijf dat heeft te maken met de productie, de opslag en het vervoer hiervan. Zowel de werkomgeving in de voedselverwerkende bedrijven en elk eindproduct of halffabrikaat dat bij mens of dier in de mond gaat, moet voldoen aan de risico-inventarisatie met een HACCP certification. Vanzelfsprekend zijn er strenge HACCP controles en audits door een beëdigd HACCP controleur van de NVWA.

Het hoofddoel van de HACCP eisen is het zo veel mogelijk minimaliseren van risico door besmetting. In extreme gevallen leidde dit de afgelopen jaren bijvoorbeeld tot ernstige uitbraken van ziektes bij bijvoorbeeld kippen of koeien, of zaten er  zaken in voedingsmiddelen die daar absoluut niet in thuis horen. Elke kok werkt bijvoorbeeld dan ook met de HACCP regels keuken, in de industrie werken ze met HACCP stickers en allerlei professionals in de food industrie volgen regelmatig een HACCP training.

Schoonmaakplannen

Nieuwe kleuren in het Vikan assortiment

26-10-2018
Wesley de Jong

Vikan is internationaal marktleider voor B2B producten voor professionals die werkzaam zijn op het vlak van hygiëne, schoonmaak en onderhoud in de sectoren als de gezondheidszorghoreca en voedingsmiddelenindustrie. Zoals u bekend zal zijn verwerkt Vikan veel feedback van klanten in alle producten. Bij elk artikel is immers rekening gehouden met uw wensen voor kostenbesparing, een lange levensduur, het kunnen voldoen aan de geldende recente wetgeving en een goede ergonomie en efficiency.

Schoonmaakplannen

Hoe kies je de beste borstel voor voedselverwerking

14-08-2018
Wesley de Jong

Goede reinigingsproducten verhogen de hygiëne van werkstations en maken het gemakkelijker voor personeel om hun werk goed te doen. Het vinden van de juiste borstel voor elke taak wordt makkelijker als je weet hoe een borstel functioneert. Kijk dus naar stijfheid, borsteltype en borstelhaar.

Schoonmaakplannen

Daar zit een geurtje aan: gebruik professionele schoonmaakproducten

28-06-2018
Wesley de Jong

Schoonmaken. Misschien niet het allerleukste klusje, maar wel erg belangrijk. Waarom het schoonmaken niet zo makkelijk en snel mogelijk maken? Hierbij zijn professionele schoonmaakproducten een vereiste. Deze producten zijn speciaal gemaakt om te gebruiken in de voedingsmiddelenindustrie, horeca en gezondheidszorg. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook perfect te gebruiken voor industriële toepassingen. In deze blog leest u meer over het schoonmaakmerk Dipp, de producten van het merk en we geven u 5 tips voor professioneel schoonmaken. Lees snel verder!

Schoonmaakplannen

Aftekenlijst schoonmaak voorbeeld voor winkels en retail (Schoonmaakplan)

31-03-2016
Wesley de Jong

Tegenwoordig zijn winkeliers zich goed bewust van het feit dat zij de klant een prettige winkelervaring moeten bieden, een prettige ervaring maakt de klant bereid om sneller een aankoop te doen. Hygiëne is een zeer belangrijk onderdeel van deze winkelervaring. Een slechte hygiëne, of een hygiëne die bij de concurrent een stuk beter is, blijkt rechtstreeks invloed te hebben op hoeveel een klant uitgeeft in uw winkel.