Wegwerp handschoenen van latex, vinyl of natril

Wegwerphandschoenen kunt u in veel sectoren gebruiken. Onze handschoenen zijn ontwikkeld door CMT voor eenmalig gebruik. Ze voorkomen overdracht van infecties en bacteriën. De wegwerphandschoenen beschermt uw personeel en verhoogt de productveiligheid door de minimalisatie van kruisbesmetting. Als u disposable handschoenen wilt aanschaffen, kunt u uit verschillende dingen kiezen. Wilt u handschoenen die gemaakt zijn van vinyl, latex of nitril? En wilt u gepoederde of ongepoederde handschoenen? We geven u hier graag wat meer informatie over. Ook geven we u een aantal tips voor het gebruik van de wegwerphandschoenen.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Materiaal
Maat
Hoeveelheid
Alle wegwerp handschoenen

Resultaat 1–24 van de 26 resultaten wordt getoond

Sorteer op

Wegwerp handschoenen, welke industriën zijn deze voor geschikt? 

De disposable handschoenen kunt u in veel sectoren gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan:

–        Voedingsmiddelenindustrie;

–        Gezondheidszorg;

–        Tandartsen;

–        Nagelstudio’s;

–        Dierenartsen;

–        Veeartsen;  

–        Laboratoria.

Kies altijd de handschoenen die bij uw werkzaamheden past. Twijfelt u? Vraag het aan uw werkgever of neem contact met ons op. Onze adviseurs proberen u zo goed mogelijk te helpen!  

Tips voor gebruik van wegwerp handschoenen

Mensen stellen wel eens de vraag hoe vaak ze een paar wegwerphandschoenen kunnen gebruiken. De naam zegt het eigenlijk al: wegwerp. We raden u dan ook aan om de handschoenen na gebruik weg te gooien, zeker als u werkzaam bent in de gezondheidszorg. Bacteriën nestelen zich namelijk erg snel op uw handschoenen, waardoor infecties zo veroorzaakt zijn. Heeft u uw wegwerphandschoenen gebruikt? Dan is het dus tijd om ze weg te gooien. Gooi de handschoenen, of dit nou latex, vinyl of nitril is, nooit bij het plastic, maar altijd bij het restafval.

Wanneer u wegwerphandschoenen wilt aanschaffen, kunt u vaak kiezen tussen gepoederde en ongepoederde handschoenen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Gepoederde handschoenen zijn voorzien van maiszetmeel. Dit zorgt ervoor dat de handschoenen gemakkelijk zijn aan te trekken. Ook wordt het vocht en zweet goed geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat ze wat prettiger zitten dan ongepoederde handschoenen. Gepoederde handschoenen zijn niet geschikt voor in de voedselindustrie, omdat het maiszetmeel op het product kan komen en dat wilt u natuurlijk niet. Kies dan voor ongepoederde handschoenen. Ongepoederde handschoenen zijn meestal wel wat duurder. Dit komt, omdat het poeder eerst verwijderd moet worden en dat kost meer tijd.

Wanneer zijn wegwerphandschoenen te gebruiken?

Latex – Latex handschoenen bieden goede bescherming tegen bacteriën en virussen en chemicaliën. Ze zijn erg soepel, waardoor ze prettig zijn om te dragen. Werkt u met olie of vet? Dan kunt u beter kiezen voor nitril of vinyl handschoenen.

Nitril – Nitril handschoenen zijn geschikt als u werkt met oliën vetten en zuren. Deze handschoenen worden vaak gebruikt in branches waar gevaar schuilt op overdraagbare ziektes, besmettingen, kruisbesmetting of ter bescherming van uw handen tegen bepaalde vloeistoffen. Ze zijn vaak te vinden in een dokterspraktijk of in de voedingsmiddelenindustrie.

Vinyl – Vinyl handschoenen zijn niet alleen erg hygiënisch, ze zijn ook nog eens geschikt voor mensen met een latex-allergie. Werkt u met chemicaliën met een laag risico of met zuren, basen, oliën en vetten? Kies dan voor deze vinyl handschoenen. Nog een voordeel: ze zijn meestal ook goedkoop!