Stofmaskers (disposables)

Een veelgevraagde categorie van de afdeling disposable kleding van deze webwinkel is deze bestelpagina met halfgelaat wegwerp FFP stofmaskers. In uiteenlopende sectoren willen of moeten mensen hiermee werken, ter bescherming van zowel hinderlijke stof als schadelijke stof die lang niet altijd met het blote oog zichtbaar is. Behalve de longen en de ademhaling geven stofmaskers bescherming tegen het verstoren van de bloedcirculatie. Er bestaan 3 categorieën mondmaskers in Nederland. FFP1, FFP2 en de FFP3.  Behalve in de bouwsector worden deze maskers ook besteld in diverse takken van industrie. Oorspronkelijk komen stofmaskers uit de zorg doordat professionals als chirurgen, verplegend personeel, tandartsen of mondhygiënistes werken met medische mondmaskers bij het lijfelijk contact met hun patiënten, ter voorkoming van besmettingen en ter bescherming van spetters en bacteriën van de te behandelen persoon.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Alle stofmaskers

Toont alle 10 resultaten

Sorteer op

Stofmaskers zijn verplicht in ARBO wetgeving bij bepaalde bedrijven

De risico’s zijn op sommige werkplekken niet te overzien zonder stofmasker. In bepaalde ARBO wetgeving zijn niet voor niets regels opgenomen over ademhalingsbescherming. Adembescherming,  ventilatie en het kunnen inademen van veilige en schone lucht is voor zowel de gezondheid als de productiviteit van medewerkers van groot belang. Daarnaast worden lichaamsdelen als de kin en de mond afgeschermd.

De Moldex Stofmaskers zijn vrij van PVC en de binnenzijde en het filter zijn van polypropyleen. Ze zijn ideaal voor werksituaties waarin zaken als wegwerp handschoenen, een haarnetje of een baardmasker noodzakelijk zijn voor uw producten of de gezondheid van uw medewerker. En comfortabel kunnen ademhalen willen we natuurlijk allemaal!

De FFP indeling voor bescherming bij verontreiniging

Wegwerp stofmaskers kennen een indeling van drie beschermingsklassen. Leg goed op deze aanduidingen bij het bestellen of kopen van stofmaskers. Ondanks de strenge veiligheidseisen zegt Moldex op haar eigen website dat het gebruik van deze maskers veel gevaren wegneemt maar dat risico’s altijd aanwezig kunnen zijn.

1.   FFP1: deze klasse biedt de lichtste bescherming tegen stof. Bij verontreinigde stoffen bieden ze bescherming tot een maximum van vier maal de toegestane grenswaarde.

2.   FFP2: optimale bescherming tegen stof, terwijl in het geval van verontreiniging tot factor tien de grenswaarde mag worden bereikt.

3.   FFP3: geldt als de topklasse bescherming tegen stofdeeltjes. Bij verontreiniging biedt deze afdoende bescherming tot het maximum van vijftig maal de grenswaarde.  

Alle kenmerken en eigenschappen van onze disposable FFP stofmaskers:

1. Door de ActivForm technologie past elk masker in principe op elk gezicht, is er geen neusbeugel nodig en het heeft een hoog draagcomfort.

2. Door stevige maar elastische en verstelbare draagbanden met clipsluiting blijven de maskers goed op hun plek zitten en zijn ze op een simpele manier op te zetten en af te doen.

3. Omdat sommige mensen een langer of breder aangezicht hebben, kunt u bij ons wegwerp maskers bestellen in maten. Dit is ingedeeld in dezelfde maatvoering als bij kleding, zoals de maten S, M of L.

4. De FFP maskers zitten in verpakkingen van tien en meestal twintig stuks.

5. De stofmaskers zijn licht in gewicht.

6. Alle types zijn voordelig in aanschaf.

7. Bij de modellen met het Klimaventiel vermindert de hitte of vochtigheid binnenin het masker.

8. Voor alle disposable stofmaskers op deze bestelpagina geldt dat ze uitsluitend bescherming bieden tegen vaste deeltjes, micro-organismen, vezels, aërosolen en nevels, maar niét tegen dampen.

9. De maskers zijn non-woven, wat betekent dat het materiaal niet gewoven of gebreid is. Door de dichte materie kan stof nog slechter doordringen in de structuur.

10. Voor het bereiken van een optimale pasvorm zijn de maskers aan de buitenranden voorzien van een driedimensionaal afdichtingsprofiel.

11. Voordat de maskers de fabriek verlaten ondergaan ze een testprocedure volgens de EN 149:2001+A1:2009. Na goedkeuring krijgt elke verpakking een bijgeleverd certificaat.

12. De Moldex FFP maskers zitten in een handige opbergdoos met rits en aan de binnenzijde hebben ze een vochtig reinigingsdoekje.

Overzicht van onze types Moldex stofmaskers

In onze online winkel kunt u de meest gangbare types Moldex stofmaskers bestellen. Naast deze voor de hand liggende types treft u ook modellen die beschermen tegen de rook en geuren waarmee lassers te maken kunnen krijgen, en voor medewerkers die met penetrante of gezondheidsbedreigende chemische stoffen boven bepaalde grenswaardes moeten werken. Contoleer hiervoor de FFP-klasse die hierboven beschreven staat. Hierbij een overzicht van de collectie wegwerp stofmaskers die u bij onze online winkel kunt bestellen:

1. De Moldex AIR mondmasker voor lage ademweerstand

2. De Moldex classics mondmasker

3. De Moldex masker maat M/L

4. De Moldex masker mat M/L lage ademweerstand

5. De Moldex masker

6. De Moldex masker maat S/M

7. De Moldex mondmasker maat S/M

8. De Moldex masker met uitademventiel

9. De Moldex masker zonder ventiel

10. De Moldex mondmasker met clipsluiting draagband

11. De Moldex mondmasker met klima-ventiel

Als u voor uzelf of uw medewerkers geïnteresseerd bent in wegwerp stofmaskers, kijk dan ook eens bij onze collectie wegwerp haarnetjes en baardmaskers.

Neem contact op met onze klantenservice voor vragen, extra informatie, advies of een offerte

Heeft u vragen, wenst u een offerte, een advies, of wenst  u nog wat aanvullende informatie? Neem dan gerust contact op met onze productspecialisten op de klantenservice van Hygienesupply. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch te bereiken op het nummer 0345 – 724900. Ook kunt u

mailen naar info@hygienesupply.nl.