Latex handschoenen: gepoederd en poedervrij

Latex wegwerphandschoenen (disposable)

Bij wegwerphandschoenen is het soms erg lastig om de juiste keus te maken. Wanneer kiest u bijvoorbeeld voor een latex handschoen? Om deze keus goed te kunnen maken is het belangrijk om iets meer te weten over latex handschoenen. De latex wegwerphandschoenen worden gemaakt van natuurlijk rubber. Dit zorgt ervoor dat de handschoenen biologisch afbreekbaar zijn. Daarnaast zijn de dunne latex handschoenen van bijvoorbeeld CMT beschermd tegen bacteriën, virussen en chemicaliën. Wanneer u echter allergisch bent voor de eiwitten in de latex disposable handschoen, of met olie en of vet werkt dan is het verstandiger om te kiezen voor een nitril of vinyl handschoen.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Materiaal
Maat
Hoeveelheid
Alle latex handschoenen

Toont alle 4 resultaten

Sorteer op

Disposable latex handschoenen in verschillende kleuren

Disposable latex handschoenen werden veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie maar komen tegenwoordig ook steeds meer voor in de non-food branche. Omdat latex handschoenen de natuurlijk eigenschap hebben om te beschermen tegen biologische risico’s zoals bacteriën en virussen, en daarnaast na eenmalig gebruik weggegooid worden minimaliseert u de kans op kruisbesmetting tot een minimum. Doordat de dunne latex handschoenen enorm elastisch zijn bieden deze wegwerphandschoenen een hoog draagcomfort.

Latex handschoenen gepoederd of poedervrij?

Het poeder dat op handschoenen wordt gebruikt komt van maiszetmeel. Door dit poeder wordt het gemakkelijker om de latex handschoen aan te trekken. Daarnaast neemt het poeder zweet en vocht op. Wanneer handschoenen langer gedragen worden kan dit als voordeel aangemerkt worden. Echter wanneer de wegwerphandschoenen gedragen worden in een omgeving waar hygiëne van groot belang is kan het zo zijn dat poeder een gevaar voor het product vormt. In dit soort gevallen is het verstandig om te kiezen voor latex handschoenen zonder poeder. De latex handschoen gepoederd is dus wat comfortabeler en de latex handschoen poedervrij is hygiënischer.

Blauwe en witte latex wegwerphandschoenen

Er zijn diverse kleuren latex wegwerphandschoenen leverbaar. Er zijn blauwe latex wegwerphanschoenen en witte latex wegwerphandschoenen waarbij zowel de blauwe als witte latex handschoenen te leveren zijn in gepoederde en ongepoederde versie. Het gebruik van kleuren bij uw latex handschoenen biedt u de mogelijkheid om de latex handschoen toe te wijzen aan een bepaalde zones of veiligheidsniveau. Op deze wijze is het mogelijk om kruisbesmetting tot een minimum te beperken.