Voedselthermometers

De temperatuur bepaalt heel veel in het houden van voedsel. Het hoeft maar iets te warm te zijn en bacteriën verspreiden zich moeiteloos over het stukje vlees of vis en groenten beschimmelen sneller. De hygiëne van de keuken wordt hier zeker door beoordeeld. Zorg dus dat u die temperatuur goed onder controle heeft. Hygiënesupply biedt de beste voedselthermometers voor onder andere horeca, grootkeukens en de detailhandel. Waarom zou u een voedselthermometer aanschaffen en vervolgens de vraag: welke is voor het meest geschikt? Hygiënnesupply legt uit.

Voedselthermometers om voedselveiligheid te controleren

Als u in de keuken werkt, bent u vast bekend met HACCP. Dit staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points, ofwel gevarenanalyse en kritische controlepunten. Dit is een kwaliteitszorg waarmee de voedselveiligheid gewaarborgd wordt. Van elke fase in de productie brengt het bedrijf in kaart wat er fout kan gaan en hoe dit voorkomen kan worden. De bedreigingen die door de fouten kunnen ontstaan:

–        Microbiologische gevaren zoals schimmels, virussen, parasieten en bacteriën.

–        Fysische gevaren zoals glas, botdeeltjes en andere scherpe deeltjes.

–        Chemische gevaren, ofwel schadelijke stoffen.

Zoals te zien is een groot gevaar op microbiologisch gebied te voorkomen door verschillende voedselthermometers. Bacteriën gaan op pad bij temperaturen vanaf 10 graden.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Alle voedsel thermometers

Toont alle 15 resultaten

Sorteer op

Verschillende voedselthermometers bij Hygienesupply

Bij Hygiënesupply verkopen we verschillende voedselthermometers: speciaal voor rund, speciaal voor lam en varken of speciaal voor kip en kalkoen. Daarnaast kunt u kiezen voor een functionele thermometer, een infrarood thermometer… Keuze genoeg. Hygiënesupply legt uit welke thermometer waarvoor geschikt is.

Pop-up thermometer

Deze thermometer is verpakt per 50 stuks. De Pop-Up thermometer met productindicator is er in oranje (rund), rood (kip/kalkoen) en blauw (lam/varken). Met deze thermometer hoeft u niet te gokken wanneer uw vlees gaar is. Daarnaast meet u gemakkelijk of u voldoet aan de HACCP vereisten.

Thermapen

De Thermapen van ETI is in het voedsel te steken en daarnaast kunt u het scherm draaien. Ideaal voor veel verschillende hoeken: vanuit de pan, de oven, of vanaf het bord kunt u gemakkelijk de temperatuur lezen. En dus weten wanneer uw gerecht klaar is en warm genoeg om opgediend te worden.

Thermakoffer

Deze koffer kent u misschien wel van ‘De Smaakpolitie’, waarbij Rob Geus de hygiëne in onder andere keukens test. De koffer is gemaakt van sterk ABS materiaal met Biomaster, dat er voor zorgt dat de bacteriegroei geremd wordt. De koffer is voorzien van de volgende producten:

  1. Therma 3 thermometer met ijkcertificaat, meet tussen de -100 en 1372 graden Celsius.
  2.  Steekvoeler
  3. Draadvoeler
  4.  Temperatuurlogboek

Ideaal dus om de volledige hygiëne en veiligheid in de keuken, vriezer, koelkast et cetera te kunnen waarborgen. Het bijhouden van bijvoorbeeld de houdbaarheid wordt u makkelijker gemaakt door het gebruik van de temperatuurlogboek. U weet zeker dat u dan niet bang hoeft te zijn als de keuringsdienst langskomt, want u heeft al inzicht in de houdbaarheid en veiligheid van uw producten.

Multifunctionele thermometer

Multifunctioneel zegt het al: deze thermometer toont zowel de gemeten temperatuur als de alarmtemperaturen. De multifunctionele thermometer van ETI meet tussen de -49,9 graden Celcius en de +149,9 graden Celcius. Deze thermometer is voor verschillende soorten horeca, catering, voedingsmiddelenindustrie en grootkeukens geschikt.

Infrarood thermometer

Een infrarood thermometer meet de oppervlaktetemperatuur. Contactloos meten van uw etenswaren is zo gepiept. Wij beloven u dat de ETI infrarood thermometer zeer nauwkeurig is. Geschikt voor grootkeukens, voedingsindustrie en horeca.

Catertemp

Met deze lichtgewicht thermometer houdt u snel en gemakkelijk de temperatuur bij van uw etenswaren. De Catertemp is speciaal ontworpen voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie en voor in de catering. U weet zeker met de Catertemp dat u aan de vereisten van HACCP kunt voldoen.

Thermadata logger

De Thermadata logger slaat de gemeten temperaturen op. Ideaal is dat deze thermometer een waterbestendige en ergonomische behuizing heeft, zodat u overal  en alles kunt meten en tegelijkertijd de IP66/67 beveiliging kunt bieden. Tip: bestel een usb-uitlezer bij de Thermadata logger en u kunt de voedselthermometer gemakkelijk uitlezen op uw computer. Er worden automatisch grafieken, tabellen of samenvattingen gemaakt.

Over ETI

ETI is een merk voor de beste voedselthermometers. ETI staat voor Electronic Temperature Instruments Ltd. Dit bedrijf bestaat al sinds 1983 en is opgericht door Peter en Miriam Webb. ETI is een bedrijf in Sussex dat digitale thermometers en sensoren verkoopt voor zowel de industriële sector als de caterinsector. ETI is een dominante leverancier, die in Europa een goede reputatie heeft. ETI wordt gezien als een toonaangevende producent en leverancier van kwaliteitsinstrumenten voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. ETI biedt producten aan voor een breed scala aan toepassingen.