Flexxomat Desinfectiematten

Zoals u elders kunt lezen op de informatieve pagina’s van deze webshop zijn er drie soorten desinfectiematten: de lussenschraper met zijn vloeistofdichte bak, de makkelijk vervoerbare lichtgewicht textielvezel sproeimat en de Flexxomat.

Naast voetontsmetting in risicogebieden bij landbouw, veeteelt en tuinbouw, is natuurlijk ook de ontsmetting van banden of wielen zeer belangrijk. Want net zo goed als schoenen kunnen schadelijke micro-organismen verplaatsen naar plekken op of buiten uw terrein waar u dat niet wil. Daarom is de Flexxomat een effectieve ontsmettingsmethode voor het betreden van twee afgescheiden zones met een voertuig. Een optimale afweer tegen ongewenste indringers voor u, uw personeel, dieren, gewassen en alles en iedereen net buiten uw terrein.

Omdat het noodzakelijker is dan bij de andere soorten desinfecterende matten, wordt de Flexxomat vaak uitgevoerd met felle signaalkleuren, zodat niemand er om heen kan. Vanuit voertuigen en hulpmiddelen daarvan, zoals boerderijkarren, pompwagens, mestwagens en rolcontainers, is dan op juiste afstand al zichtbaar door deze kleurmarkering dat de bestuurder hier overheen moet. Door speciaal aangebrachte versterking aan de binnen- en buitenkant is de Flexxomat beschermd tegen talloze malen oprollen, zonder dat er een noemenswaardige beschadiging kan optreden.

Filteren
Sorteren op
Alle flexxomat

Toont alle 3 resultaten

Sorteer op

Wat is een Flexxomat ontsmettingsmat?

Zoals hiervoor al benoemd is de Flexxomat een beproefd en bewezen middel voor de desinfectie van wielen van rijdend materieel zoals tractoren, heftrucks, aanhangers of palletwagens. Tevens zorgt het voor het voorkomen van het inslijpen van bacteriën. Dit type desinfecterende matten wordt handmatig gevuld met een speciaal ontsmettingsmidel.

Omdat ontsmettingsmiddelen vrij prijzig zijn, hebben de Flexxomatten uitgekiende beschermingsmethodes tegen verdamping. Dit is behalve voor de kostenbeheersing natuurlijk ook beter voor de veiligheid, want dan blijft de werkzame stof van het bestrijdingsmiddel zo veel mogelijk intact. Door aansluiting op een Venturi-pomp kan de mat bijgevuld blijven. Bij aanraking komt het desinfectiemiddel vrij, zodat micro-organismen nergens aan kunnen gaan hechten.  

De drie voordelen van een Flexxomat

  1. Deze ontsmettingsmat kan in tegenstelling tot andere opties worden belast met zware gewichten. Denk hierbij aan personenauto’s, maar ook aan landbouwvoertuigen, pallet- en vrachtwagens of een vorkheftruck. Andere desinfectiematten kunnen op de lange duur niet tegen zulke zware gewichten.
  2. De Flexxomat desinfectiematten zijn tamelijk eenvoudig te reinigen. Als u dit doet, bent u ervan verzekerd dat u geen problemen kan krijgen met een eventueel residu na langdurig gebruik.
  3. De Flexxomat is bij onze webshop beschikbaar in de drie meest gangbare maten, namelijk 100 x 221 cm, 200 x 221 cm en 300 x 221 cm.

Twee varianten ontsmettingsmatten: de Flexxomat T en de Flexxomatt TT

Het gangbare model is de Flexxomat T. Deze is toegerust op gebruik bij contact met voertuigen van een gemiddeld gewicht, terwijl er uiteraard ook met schoenen over kan worden gelopen, zonder dat bacteriën zich naar een volgende of onbeschermde zone op de werkplek kunnen verplaatsen.  

Zijn iets jongere broertje is de Flexxomat TT. Naarmate het gewicht toeneemt, denk aan bulldozers of pompwagens, dan zal u erg veel hebben aan deze heavy duty desinfectiematten voor het écht zware interne verkeer. Wel is een voorwaarde dat bestuurder met dit soort zware voertuigen geen bijzondere handelingen doen zoals omdraaien, vrij hard optrekken of vrij hard remmen.