Vikan Nito koppelingen

In sectoren als de zorg, de industrie en de voedingsmiddelensector wordt er regelmatig gereinigd en onderhoud gepleegd met behulp van pistolen en slangen. Dikwijls gaan deze processen onder een zeer hoge druk en is het zaak dat naast de gebruikte pistolen en de slangen alle hulpmiddelen van een kwalitatief en hoogwaardig niveau zijn.

 

Behalve de schuimpistolen, schuimpotten en industriële waterpistolen hebben we het in dit geval dan over de onmisbare Vikan Nito koppelingen of koppelstukken. Deze zorgen voor het door u zo gewenste traploos doseren en met uitsluiting van lekkage door de gebruikte vloeistof. De gekleurde nippels met diverse vormen van doorlating genereren op nauwkeurige manier de gewenste doorlating van water of chemicaliën.

 

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Alle koppelingen

Toont alle 17 resultaten

Sorteer op

De Vikan Nito koppelingen maken het makkelijk en efficiënt om borstels, slangen of stelen op elkaar aan te sluiten. Hierdoor heeft u een gegarandeerd uitstekende doorvoer van water of andere vloeistoffen. De koppelingen zijn aan te brengen op de toepassingen met schroefdraad van schuimpistolen en waterpistolen van Vikan en andere merken voor industriële pistolen. Vikan zou Vikan niet zijn als daarbij niet alle wensen uit de industrie zouden worden meegenomen. vaak zijn hun producten immers ook ontwikkeld met veel inspraak van professionals zoals u.

We noemen hieronder drie belangrijke voordelen:

  1. Dit betekent dat alles is gedaan om het opdraaien, afdraaien en de andere handelingen zo ergonomisch mogelijk te maken.

  2. Daarnaast is de kans op verlies van vloeistof geminimaliseerd omdat het volledig vloeistofdichte koppelingen zijn.

  3. De Vikan Nito koppelingen zijn compatible en uitwisselbaar met de meeste gangbare merken en maten producten waarop deze te bevestigen zijn.

U zal zien op deze bestelpagina dat Vikan meer te bieden heeft dan alleen bezems en borstels. Het Deense merk heeft immers een keur aan accessoires om het leven van de reinigingsprofessional makkelijker en aangenamer te maken.

Elke professional op het gebied van schoonmaak, reiniging en hygiëne is natuurlijk bekend met het deense merk Vikan. Vandaar dat u graag zal willen kiezen voor hun kwalitatief hoogwaardige producten, ook als het aankomt op de verschillende types Vikan Nito koppelingen die u treft in het assortiment van onze webwinkel. Op het vlak van koppelingen is de merknaam overigens Vikan Nito, we noemen dit omdat het eventueel verwarring kan geven.

 

De verschillende types Vikan Nito koppelstukken in deze webwinkel

De koppelingen die wij bieden in ons aanbod hebben overeenkomsten als de belastbaarheid tot een temperatuur van maximaal tachtig graden Celsius, of een toplaag van messing vanwege de positieve eigenschappen van dit materiaal. Ook zijn er een aantal verschillen, om u als klant nog beter van dienst te zijn. Hieronder noemen we enkele voorbeelden, die u allemaal aantreft in onze online winkel.

1. Zeer populair is bijvoorbeeld de tijdbesparende Nito ½ “nippel snelkoppeling voor slangen.

2. Ook hebben wij modellen met een slangpilaar, oftewel een verlengde hals om een nog betere connectie te krijgen met het aan te sluiten gedeelte.

3. We hebben in het assortiment koppelstukken met een zogenaamde kronkelstop, die ervoor zorgt dat een slang geen onregelmatige doorvoer heeft als hij in de knoop raakt of een ongebruikelijke vorm aanneemt.

4. Ook voor klanten die een koppeling wensen met een waterstop hebben wij een type voorradig.

5. Wij leveren types met een terugvloeibeveiliging volgens de norm EN 1717 en tevens voor directe aansluiting op de kraan, indien u de kraanaansluiting van het type 0700 heeft.

6. Ideaal is bij sommige toepassingen de handige slangklem, zodat een slang onder hoge druk niet snel zal losschieten.

7. Tot slot is er dan nog de koppeling met een draaibare slangaansluiting.

 

Waarvoor wordt een koppelstuk gebruikt?

Een koppelstuk is het verbindingselement tussen twee op zichzelf staande schoonmaakproducten, zoals een borstel en een steel, of een slang en een vloeistof doorlatende borstel.

Alle modellen hebben een draadconstructie aan de binnenzijde waardoor het onmogelijk is dat water of een andere vloeistof nog langs het schroefdraad naar buiten sijpelen. Dit kan van belang zijn op plekken waar wordt gewerkt met bepaalde soorten chemicaliën waarbij morsen niet gewenst is of zelfs uit de boze.

Koppelstukken met Gardena aansluiting

Een veel gevraagde koppeling voor een industrieel spuitpistool zijn de modellen met een verloopje naar een Gardena aansluiting. Het is helaas niet praktisch van de ontwikkelaars van Gardena, maar dit bekende merk heeft een eigen uniforme standaard. Wel is het mogelijk om met de zogeheten Gardena adapter in een handomdraai de juiste match te krijgen tussen een koppeling van Vikan en een willekeurig product van Gardena. Hierdoor hoeft u dus geen nieuwe industriële pistolen aan te schaffen omdat de zo gewenste 1 / 2 inch nippel zou ontbreken.

Snel en gemakkelijk Vikan Nito koppelingen online kopen doet u in de webshop van hygienesupply

Hygienesupply heeft een enorm assortiment van Vikan producten voor de industrie, horeca, zorg en elk bedrijf waarbij hygiëne gewenst of zelfs wettelijk verplicht is. Voor vragen, informatie, een vrijblijvende offerte of een vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact opnemen met onze verkoopadviseurs. Zij hebben een vergelijkbare werkachtergrond als de uwe en begrijpen precies wat uw wensen en eisen zijn als het aankomt op wat er noodzakelijk is in uw organisatie op het vlak van reiniging en hygiëne.