Zorg voor goede handreiniging

Handreiniging is actueler dan ooit door de wereldwijde uitbraak van het corona virus cq. Covid-19. Onder handreiniging wordt verstaan het schoonmaken van de handen met water en zeep of met een vloeibare huid- en handreiniger. Dit is een professionele oplossing voor het gecombineerd reinigen en desinfecteren van zichtbaar vervuilde handen.

Hygienesupply biedt als specialist in hygiëne allerlei oplossingen voor handreiniging in de vorm van zeep, vloeistoffen, handreinigings units. Ook handreiniging spray, handreinigingsgel en handreinigingsdoekjes behoren tot het productgamma.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Alle handreiniging

Toont alle 12 resultaten

Sorteer op

Verschil tussen handreiniging en handdesinfectie

Handen zijn een belangrijke verspreider van besmettingen via bacteriën. Het gestructureerd en grondig wassen van de handen is zeer effectief om deze overdracht te voorkomen. Dit kan op twee manieren, die bewezen allebei even effectief zijn.

Handreiniging: wassen van de handen met water en zeep

Handdesinfectie: inwrijven van de handen met handalcohol

Zijn de handen zichtbaar vuil, dan is handreiniging met water en zeep of met een vloeibare handreiniger de beste manier om de handen schoon te krijgen en een gezonde hygiëne te bereiken. Zowel om zichtbaar vuil als aanwezige bacteriën te verwijderen.

Handdesinfectie is handreiniging zonder water. Het gaat om het opbrengen van handalcohol op de droge huid, waarna dit grondig wordt uitgewreven om het te verdelen over de hele hand. Zoals het woord al zegt, ligt bij handreiniging met alcohol het accent op het ontsmetten van de handen en het verwijderen van bacteriën.  

Hoe kun je je handen het beste reinigen?

Handen reinigen is een kunst. Uit wetenschappelijk onderzoek naar de procedure bij handreiniging is gebleken dat bepaalde delen van de hand vaak worden vergeten bij het wassen of desinfecteren. Het gaat hierbij om de vingertoppen, het deel van de hand tussen de vingers, en de duim. 

De belangrijkste tip bij het protocol handreiniging heeft betrekking op het uitwrijven en wassen:

Wassen met water en zeep/vloeibare handreiniger: na het goed nat maken van de handen en pakken van zeep of opbrengen van de vloeibare handreiniger, is het belangrijk om 10 seconden lang de zeep goed in te wrijven. Let hierbij op dat vingertoppen, duimen, gebieden tussen de vingers en de polsen ook goed worden ingewreven.

Handdesinfectie: zorg dat de handen droog zijn en pak voldoende handalcohol; minimaal 3 ml. Wrijf vervolgens 30 seconden lang de gel uit op beide handen. Hier zijn ook vingertoppen, duimen, gebieden tussen de vingers en de polsen belangrijk. Blijf wrijven tot de handen droog zijn.

Handreinigings producten zonder water

Aan het reinigen en ontsmetten van handen met water en zweep kleeft een risico. De kwaliteit staat of valt met de juiste verhouding tussen water en zweep. Bij een te lage dosering zeep zullen vervuiling en bacteriën niet volledig worden verwijderd. Met alle gevolgen van dien. 

Om dit risico uit te sluiten kiezen veel professionals in de gezondheidszorg (en andere branches waar hygiëne topprioriteit is) voor een vloeibare handreiniger. Specifieke handreiniging kopen geeft zekerheid: door de vaste verhoudingen biedt dit handreinigingsmiddel altijd optimale bescherming.

Hygiënesupply levert handreinigingsgel van het gerenommeerde merk Stoko. In onze webshop bieden we 4 varianten van de Stoko Estesol® serie, een vloeibare huid- en handreiniger voor lichte tot middelmatige vervuilingen.

Stoko Estesol® Classic: milde reiniger met conditioner voor lichte verontreiniging.

Stoko Estesol® Premium: voor lichte en middelmatige vervuiling. Dankzij een hoog gehalte natuurlijke vochtinbrengende bestanddelen zeer geschikt voor sterk belaste en gevoelige huid.

Stoko Estesol® Mild Wash: milde reiniger voor lichte verontreiniging met huidverzachtende, huidbeschermende en vochtbehoudende bestanddelen. Zeer aanbevolen voor de voedings- en levensmiddelindustrie.

Stoko Estesol® Premium Sensitive: speciaal ontwikkeld voor de sterk belaste, gevoelige en geïrriteerde huid. Geschikt voor lichte en middelmatige vervuiling. Bevat veel natuurlijke vochthoudende bestanddelen.

Accessoires voor handreinigers

Voor optimale werking en dosering van handreinigers is het raadzaam te kiezen voor een handreinigings zuil of handreinigings unit. De Deb Stoko® dispensers zijn speciaal ontworpen voor gebruik met de Deb Stoko® producten. 

Deze handreiniging units worden aan de muur bevestigd, zijn gemaakt van plastic voorzien van een anti-bacteriële coating en kennen een levenslange garantie. De Deb Stoko® dispensers zijn bovendien zo ontworpen dat precies de juiste hoeveelheid wordt afgegeven. Ook worden de patronen met handreiniging volledig opgebruikt. 

In ruimtes waar wandmontage niet mogelijk of gewenst is, biedt deze Kimberly-Clark Professional 11430 uitkomst. Met deze staande handreiniging dispenser (zonder display) is het mogelijk om overal waar nodig handhygiëne te bieden. Ook deze Kimberly-Clark garandeert een juiste dosering en vrijwel onderhoudsvrije werking.

Na het veelvoudig reinigen van de handen kunnen uw handen mogelijk wat droog, schraal of zelfs pijnlijk worden. Daarom biedt Stoko ook producten voor een optimale huidbescherming. Deze kunt u ook eenvoudig bestellen bij Hygienesupply.nl

Advies nodig? Neem contact op!

Heeft u nog aanvullende vragen of wensen op het gebied van handhygiëne? Hygiënesupply helpt of adviseert u graag! Wij zijn bereikbaar via 0345 725 725 en ook per mail op info@hygienesupply.nl