Vingercondoom (Latex)

Hoe goed u ook uw best doet om uw vingers en handen te wassen en te desinfecteren, volledig smetvrij zullen ze niet worden. Door een vingercondoom (ook wel vingertop genoemd) om uw vinger te doen, zorgt u ervoor dat uw vinger zelf niet in contact kan komen met de huid en dus smetvrij blijft.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Maat
Alle latex vingertops

Toont alle 2 resultaten

Sorteer op

Vingercondooms, wat zijn dat?

Vingercondooms zijn stukjes latex die eruitzien als een condoom. Deze kan eenvoudig over de vinger worden afgerold. Latex vingercondooms worden voornamelijk gebruikt in de horeca en de medische zorg.


Waarvoor worden vingercondooms gebruikt?

Latex vingercondooms zijn ideaal voor het beschermen van wondjes rondom de vinger. Bij het ontstaan van een wond zijn pleisters – onder andere in de horeca – niet hygiënisch genoeg. Beter is het dan om een vingercondoom om uw vinger te doen en te voorkomen dat uw wondjes in contact komen met voedingsmiddelen. Daarnaast worden deze ook gebruikt om zalf aan te brengen of om een zetpil in te brengen. Geschikt voor eenmalig gebruik.


Welke soorten vingercondooms zijn er?

De vingertops zijn gemaakt van latex materiaal. Bij Hygienesupply bieden wij twee types aan, namelijk gepoederde vingercondooms en een poedervrije variant. Gepoederde latex vingercondooms zijn gemakkelijker om te krijgen en nemen vocht en zweet beter op.

Bij een aantal mensen roept dit poeder een allergische reactie op. Bent u allergisch voor dit poeder (gemaakt van maïszetmeel)? Dan raden wij u aan om te kiezen voor de poedervrije variant. Ook wanneer u werkt in de voedingsmiddelenindustrie, bent u verplicht poedervrije vingercondooms te gebruiken. De latex vingercondooms komen in een verpakking met daarin 3600 stuks.


Voordelen van het gebruik van vingercondooms

  • – Ze zijn hygiënischer dan wanneer u pleisters gebruikt;
  • – Vingertops beschermen de huid;
  • – De vingercondooms knellen de vinger niet af, maar blijven wel strak om uw vinger zitten;
  • – Ze zijn geschikt voor gebruik in de horeca en de zorg;
  • – De vingercondooms voldoen aan wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid en gezondheid (categorie 1).

Meer disposables bij Hygienesupply

Hygienesupply biedt naast latex vingercondooms ook diverse andere disposables aan van CMT. Denk aan handschoenen, haarnetjes, overalls en schoenovertrekken. Neem voor adviezen en/of vragen contact op met onze klantenservice, wij staan voor u klaar!