Wonderdoekjes (Microvezel schoonmaakdoeken)

Gekleurde Wypall Microvezeldoeken (wonderdoekjes)

Microvezeldoeken worden in de volksmond ook wel wonderdoekjes genoemd, dit komt omdat de doeken veel heel veel werkzaamheden gebruikt kunnen worden. Wanneer u gaat schoonmaken met microvezeldoekjes hoeft u minder gebruik te maken van schoonmaakmiddelen. De vervuiling en vetten dat u normaliter met schoonmaakmiddel verwijdert worden nu als grotendeels verwijderd door het microvezeldoekje. Daarnaast hebben diverse onafhankelijke test aangetoond een microvezeldoekje 99,9% hygiënisch schoon reinigt. Microvezeldoeken zijn beschikbaar in meerdere kleuren namelijk rood, blauw, geel & rood. Dit betekent dat u voor gemakkelijk kleurcodering toe kunt passen op de microfiber doeken die u gebruikt. Zo kunt u voorkomen dat de rode microvezeldoeken die u gebruikt in het sanitair niet later gebruikt worden in de keuken.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Hoeveelheid
Alle microvezel doeken

Toont alle 8 resultaten

Sorteer op

Wonderdoekjes (Microvezel schoonmaakdoeken), de voordelen

Microvezeldoeken worden ook wel wonderdoekjes genoemd omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van ander sopdoeken of werkdoeken. Zo heeft u met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat de microfibre doek ook goed werkt bij een lage wrijfdruk. Daarnaast kunt u het gebruik van schoonmaakmiddelen sterk reduceren. Microvezeldoeken zijn dus erg milieuvriendelijk en duurzaam in het gebruik. Omdat u het schoonmaakmiddel kunt reduceren heeft u ook minder kans op strepen tijdens u reinigingswerkzaamheden. Een microvezeldoekje kan ook tot 4x zijn eigen gewicht aan water opnemen en is op deze manier dus ook goed geschikt voor het opnemen van gemorste vloeistoffen. Ook is het aan te raden de microvezeldoeken te wassen op 90 graden. Dit betekent dat na het wassen alle bacteriën die tijdens het reinigen op de doek gekomen zijn gedood zijn en de doek dus weer hygiënisch schoon is.

Ergonomisch werken met microvezeldoeken

Wanneer u met microvezeldoeken gaat werken zijn een aantal dingen erg van belang. Het is in sommige gevallen vaak lastig om mensen te laten switchen van de traditionele schoonmaakmethode naar de microvezelmethode. Een goede begeleiding en een juiste uitleg aan de medewerker zal hier zeker aan bijdragen. Het chemie arm reinigen vraagt een verandering in het denken van de medewerker. Op het moment dat u een juiste aanpak hanteert voor het introduceren van een microvezel systeem is het mogelijk om 25% tijdwinst te boeken ten opzichte de traditionele methode. U bewerkstelligt een schoner resultaat en het milieu wordt drastisch ontzien door de reductie van chemie.