Microvezel schoonmaakproducten

De laatste twintig jaar maakte de microvezel doek een enorme opmars, zowel bij de schoonmaak voor de burger als bij reiniging voor industrieel gebruik. Veel mensen kennen de schoonmaakdoeken wel uit het eigen huishouden: de meestal gele doekjes bij het ramen lappen, waarbij er eentje een vochtige doek is en de ander de droogdoek voor het napoetsen.

Net als het schuursponsje zijn de microvezeldoeken inmiddels na al die jaren niet meer weg te denken uit de schoonmaakuitrusting bij zowel burgers als bedrijven, want ook in de zorg, de horeca of de voedingsmiddelenindustrie worden deze schoonmaakdoekjes gezien als professionele schoonmaakartikelen.

 

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Hoeveelheid
Alle microvezel

Resultaat 1–24 van de 88 resultaten wordt getoond

Sorteer op

Wat is microvezel precies?

De schoonmaakdoekjes van microvezel zijn in feite de gedoodverfde opvolger van de dweil. Het pluspunt zit hem vooral in het voordeel dat er maar heel weinig wrijfkracht nodig is voor een goed resultaat, ook in het geval van de wat hardnekkiger soorten vuil op een oppervlakte. Hard boenen op één plek is daardoor niet meer nodig, met zachte druk komt iedereen al een heel eind.

Wat is microvezel? Het is een uitgekiende combinatie van vet vasthoudend nylon met polyesterdeeltjes die goede schurende eigenschappen hebben. Deze minuscule karteltjes zijn in staat om veel stof of vuil op te nemen. De vezelstructuur heeft door de structuur veel meer grip op het vuil dan de rondvormige vezels van een katoenen doek.

 

Wat zijn de voordelen van een microvezel doek?

  1. Het biedt de mogelijkheid om oppervlaktes zoals ramen geheel streeploos te reinigen, want in tegenstelling tot andere methodes kunnen er geen zeepresten achterblijven en kunnen eventuele achtergebleven waterdruppels veel sneller verdampen dan bij andere materialen.
  2. Het doekje kan vochtig worden gebruikt (zoals bij ramen voor de hand ligt) maar ook droog is een optie, want het trekt bijvoorbeeld zeer goed huisstof aan.
  3. De microvezel doek is een zeer duurzaam product en beter voor het milieu dan alle alternatieven
  4. Met deze doeken is het mogelijk om schoon te maken zonder een schoonmaakmiddel te gebruiken.
  5. Voor de reiniging met de wasmachine is wassen mogelijk tot maximaal negentig graden.
  6. Er is weinig fysieke kracht nodig van uw medewerkers om een grondig poetsresultaat te bewerkstelligen, er gaan immers een enorme reinigende werking uit van de microvezels.

 

Waarom microvezel gebruiken voor schoonmaak?

De microvezeldoekjes hebben eigenlijk de verschillende eigenschappen van verschillende hulpmiddelen bij het schoonmaken in één. Zo kan u bijvoorbeeld de doekjes gebruiken als een stofwisser, want de stofhechting is uitstekend. Daarnaast zijn de doekjes van microvezels in te zetten als raamdoeken of glasdoeken, want ramen lappen kan hiermee tegenwoordig veel sneller dan vroeger, toen er een veel milieubelastender lauw sopje nodig was in een emmer. Veel schoonmakers gebruiken de microvezeldoeken ook wel in plaats van een schoonmaak mop. En hoewel de maat kleiner en dus anders is, zien we de doekjes in de praktijk voor het drogen van handen ook wel opduiken als microvezel handdoek.

Afhankelijk van het soort vuil en de hardnekkigheid is in veel gevallen een licht bevochtigd schoonmaakdoekje het meest effectief. Als een oppervlak niet heel erg vies is of nog ‘vers’, dan volstaat in veel gevallen een droge doek. Meestal worden ze gebruikt in een droge staat. Eventueel gebeurt het trouwens wel eens in combinatie met een schoonmaakmiddel. Bij hardnekkig vuil op ramen wordt bijvoorbeeld wel eens een beetje Glassex of een ander middel gebruikt voor een sneller effect.

Als een microvezel doek vies wordt, heeft uitspoelen in een sopje geen zin. Om het doekje weer zo goed als nieuw te krijgen, is een wasbeurt van zestig of negentig graden noodzakelijk. Bedenk dat zowel het gebruik van en wasdroger als het toevoegen van een wasverzachter de reinigende werking van de doekjes zal verlagen. Naast de miccrovezeldoeken zijn er ook non-woven microvezeldoeken. Deze zijn zeer geschikt voor het reinigen van gladde oppervlakken waar grondige hygiëne zeer belangrijk is. Denk aan de zorg, horeca en voedingsmiddelenindustrie.

Kiest u voor een schoonmaakkar of -trolley? Dan kunt u daarbij speciale microvezeldoekenboxen bestellen zodat u onderscheid kunt maken tussen schone en gebruikte microvezeldoeken.

Ontdek de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van microvezel doeken

De kostprijs van deze schoonmaakdoekjes ligt net iets hoger dan de katoenen doeken van weleer, maar dat weegt niet op tegen de effectiviteit en de tijdwinst voor uw schoonmaakmedewerker. Bovendien zijn in de regel geen schoonmaakmiddelen meer nodig, wat een aardige kostenbesparing en milieuwinst is. Een ander pluspunt is dat het geen wegwerpproduct is, zoals het geval bij vochtige poetsdoekjes is. Daardoor is het een kostenbesparing en u spaart het milieu omdat in die vochtige doekjes vaak het erg milieubelastende goedje ftalaten zit. In de loop der jaren is de kostprijs al aanzienlijk gedaald.