Vikan afwasborstels in HACCP kleuren

Afwasborstels in HACCP kleuren

Over het algemeen is een afwasborstel iets waar niet veel over word nagedacht, de enige eis is dat hij gemakkelijk in gebruik moet zijn. Hier word bij Vikan heel anders over gedacht. Juist omdat de afwasborstel altijd in contact komt met servies of glaswerk is de afwasborstel een kritiek onderdeel binnen uw totale bedrijfshygiëne. Vanwege dit contact met bestek, servies en glaswerk zou uw afwasborstel een van de grotere kruisbesmetters kunnen zijn binnen uw horeca onderneming. Naast het gebruiksgemak zit er dus ook een hygiëne aspect aan een professionele afwasborstel.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Alle afwasborstels

Toont alle 11 resultaten

Sorteer op

Hygiënische afwasborstels van Vikan

Wat maakt een Vikan afwasborstel nou anders dan een reguliere afwasborstel. Een Vikan afwasborstel is gemaakt van massief polypropyleen waarbij de borstelvezels van polyester zijn. De combinatie van deze twee soorten materialen bewerkstelligt dat de afwasborstel geschikt zijn tegen een reinigingstemperatuur van 121 graden Celsius. U kunt op deze wijze bijvoorbeeld uw afwasborstel reiniging in de vaatwasmachine. U kunt uzelf er op deze wijze van verzekeren dat er geen ongewenste bacteriën achterblijven op uw afwasborstel. Daarnaast zijn Vikan afwasborstels ook bestendig tegen chemicaliën. U kunt dus gerust uw afwasborstel desinfecteren zonder dat dit de kwaliteit van uw afwasborstel aantast.

Afwasborstel hygiënisch ophangen

Het is dus van belang dat u uw afwasborstel hygiënisch houdt om op die wijze geen bacterie overdracht te veroorzaken naar uw serviesgoed. Vaak is het netjes en hygiënisch opbergen van afwasborstel iets wat vergeten word. We zien het vaak gebeuren dat afwasborstels rond slingeren rond de wasbak of op de vaatdoek worden neergelegd. U vaatdoek is vaak het onderdeel met de meeste bacteriën in uw keuken. Om te voorkomen dat die bacteriën op uw afwasborstel terecht komen heeft Vikan hier speciaal een ophangsysteem voor ontworpen. Op deze manier kunt u uw afwasborstel netjes en hygiënisch ophangen en minimaliseert u de kans op kruisbesmetting tussen uw afwasborstel en uw servieswerk.