Ergonomisch werken

Blog categorieën
Ergonomisch werken

Alles over de veiligheidsklasse van werkschoenen

30-08-2022
Wesley de Jong

Bent u op zoek naar een paar nieuwe werkschoenen? Maar ziet u overal verschillende veiligheidsklassen staan? En weet u niet wat deze betekenen en welke veiligheidsklasse geschikt is voor u? In dit blog vertellen wij u over de verschillende soorten veiligheidsklassen, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw werkschoenen of werklaarzen.

Ergonomisch werken

Ergonomische voorschriften in de schoonmaakbranche

18-02-2021
Wesley de Jong

De arbowet zorgt ervoor dat er binnen organisaties aandacht is voor de werkomstandigheden op het werk. Deze wet bevat diverse ergonomische voorschriften voor het opzetten van een goed arbobeleid. Wat de arbowet precies inhoudt leest u in dit artikel.

Het doel van de arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) is het bevorderen aan goede arbeidsomstandigheden en het voorkomen van ziekte, lichamelijke overbelasting en arbeidsongeschiktheid. Zelfs voor kleine bedrijven is het zeer belangrijk om je te verdiepen in de Arbowet. Uiteraard zijn er diverse boeken en brochures over dit onderwerp maar om het gemakkelijk te maken zetten wij een aantal hoofdzaken op een rijtje.

Ergonomisch werken

Ontdek de voordelen van ergonomische schoonmaakproducten

Wesley de Jong

Een ergonomische en verantwoorde werkhouding wordt steeds belangrijker in Nederland. Zo belangrijk zelfs dat de Arbodienst erop toeziet dat een werkomgeving veilig en gezond moet zijn. Nou kennen we allemaal de ergonomische bureaus en bureaustoelen, maar welke ergonomische schoonmaakhulpmiddelen hebben we eigenlijk om uit te kiezen? We leggen er enkele aan u voor en vertellen hoe u er uw voordeel mee kunt doen.

Ergonomisch werken

Ergonomische schoonmaken [incl. 20 houding tips]

28-06-2019
Wesley de Jong

Reinigingswerkzaamheden uitvoeren  in de voedingsmiddelenindustrie of in de zorg-sector is  fysiek zwaar. Dit is natuurlijk niet zo erg voor ons lichaam, mits we dit op een verantwoord manier aanpakken. Ditbetekent dat het in sommige gevallen nodig kan zijn dat ergonomische hulpmiddelen ingezet moeten worden. Daarnaast is het vaak een must dat er voldoende afwisselingen in de werkzaamheden aanwezig zijn. Uiteraard moet er voldoende aandacht zijn voor een gezonde en ergonomische houding. In dit artikel bespreken waar u het beste op kunt letten en welke hulpmiddelen u zowel ondersteunen in de ergonomie en een efficiënte reiniging bewerkstelligen.