Thermometers

Thermometers zijn handige hulpmiddelen voor in de keuken. Of het gaat om een grote of kleine keuken, een catering of in de horeca. In de keuken moet alles schoon zijn en heel belangrijk: de goede temperatuur hebben. Bij Hygiënesupply kunt u terecht voor verschillende soorten thermometers. Hieronder worden een paar thermometers toegelicht.

Voedselthermometers

Het woord ‘Voedselthermometers’ zegt al genoeg: het meet de temperatuur van voedsel. De temperatuur van voedsel is heel belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Bacteriën verspreiden zich snel als bijvoorbeeld rauw vlees te lang in een te hoge temperatuur blijft liggen. Of als het gerecht niet helemaal gaar is na bereiding, kunnen er mensen ziek worden. En dat is het laatste wat u wilt! Vandaar dat het gebruik van een voedselthermometer in de keuken een ‘must’ is!

Filteren
Sorteren op
Categorieën
Filter op
Merk
Kleur
Alle thermometers

Toont alle 18 resultaten

Sorteer op

Thermometers Infrarood

Met een infrarood thermometer kunt u draadloos en contactloos de temperatuur meten van bijvoorbeeld voedsel. Een infrarood thermometer wordt naast het gebruik in grootkeukens, horeca en in de catering, ook in de autowereld gebruikt, in de chemische wereld en bij koelsystemen.

Thermometers met pin

Erg handig: een thermometer met pin. De pin kan in de frituur gestoken worden om te meten of de olie warm genoeg is of in een groot stuk vlees. Als u wilt weten of bijvoorbeeld het vlees helemaal gaar is, steekt u de pin in het vlees en wacht u even tot de temperatuur is vastgesteld. De thermometers met pin zorgen ervoor dat u precies weet hoe warm de kern is van een product. Wilt u weten of de garing goed gaat van het stuk vlees, laat u de pin dan gedurende de bereiding zitten. Stopt u bij rare, medium of well done?

Ophangthermometer

Ophangthermometers worden gebruikt om de temperatuur in ruimtes te meten. Naast het gebruik in catering, horeca en grootkeukens, wordt de ophangthermometer ook wel gebruikt in huis-tuin-keuken settings. Met de ophangthermometer kunt u gemakkelijk de temperatuur van de ruimtes regelen. Deze thermometers zijn vaak robuust en erg betrouwbaar.

Thermometers met opslag

Er bestaan ook thermometers met opslag. De thermometer heeft dan een geheugen die de laatst gemeten temperaturen opslaat. Als u een (usb)- uitlezer bij de thermometer met opslag koopt, kunt u de gemeten temperaturen opslaan op uw computer. Let op: deze zijn vaak niet bij de thermometer geleverd en dient u vaak los te kopen.  Een thermometer met opslag is ideaal voor de verantwoording van verschillende keuringen die de voedselkwaliteit en veiligheid moeten waarborgen.

Logboek bijhouden – temperaturen in de keuken

Zoals hierboven genoemd zijn er verschillende keuringen waar een keuken aan moet voldoen. Tijdens zo’n keuring worden de temperaturen in de keuken gemeten, net als de temperaturen van het voedsel zelf om voedselveiligheid en kwaliteit te kunnen waarborgen. Wilt u niet voor verrassingen komen te staan of een goede verantwoording kunnen afleggen bij de keuringsdienst? Dan zou het bijhouden van een logboek een uitkomst voor u kunnen zijn. In het logboek schrijft u elke week de temperaturen op van bijvoorbeeld rauw vlees, de koelkast, de vriezer en ander essentiële metingen. Zo kunt u aantonen dat het elke week gelijk is. Of heeft u eens een bijzonderheid, kunt u aantonen waar die schommeling in temperatuur vandaan komt. Om dit bij te houden is weer een thermometer met geheugen een uitkomst. De uitlezer zet de temperaturen met grafieken et cetera zo op uw computer. Scheelt u veel werk! Voor welke thermometer gaat u?