Blog artikelen

Blog categorieën
Vikan Push-pull schoffel 5900
Hygiëne

Veelgestelde vragen over de Vikan webinar

27-01-2023
Wesley de Jong

Deb Smith van Vikan en Karl Thorson van General Mills hebben naar aanleiding van de vele vragen in de webinar over watergebruik de meest gestelde vragen beantwoord. Wij hebben ze samengevat, maar u vind een uitgebreide versie in de blog van Vikan over de vragen uit deze webinar.

Hygiëne

Wat kunt u opsteken van de Vikan webinar over watergebruik?

15-12-2022
Wesley de Jong

In de huidige werkwijze van schoonmaken gebruikt vrijwel iedereen veel water. Vaak onnodig veel. Iedere organisatie heeft een eigen werkwijze aangeleerd om de hygiëne hoog te houden, maar men vergeet regelmatig kritisch naar deze processen te kijken. Met een dreigend tekort aan water, zal men er toch aan moeten geloven: neem de huidige werkwijze onder de loep. In augustus 2022 gaf Vikan een webinar over “Dry cleaning: is water friend or foe in food safety and sanitation?”. In dit artikel staan de meest interessante punten samengevat.

Hygiëne

Voorkom listeria door de juiste schoonmaak procedures

30-08-2022
Wesley de Jong

Goede schoonmaakprocedures zijn van levensbelang in de voedselindustrie. Bacteriën zoals listeria kunnen niet alleen ernstige voedselinfecties veroorzaken, maar kunnen zelfs dodelijk zijn. Ieder jaar raken er in Nederland 70 tot 100 mensen geïnfecteerd met listeria door het eten van besmet voedsel. In deze blog leest u hoe u listeria kunt voorkomen door gebruik te maken van de juiste schoonmaakprocedures.

Ergonomisch werken

Alles over de veiligheidsklasse van werkschoenen

Wesley de Jong

Bent u op zoek naar een paar nieuwe werkschoenen? Maar ziet u overal verschillende veiligheidsklassen staan? En weet u niet wat deze betekenen en welke veiligheidsklasse geschikt is voor u? In dit blog vertellen wij u over de verschillende soorten veiligheidsklassen, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw werkschoenen of werklaarzen.

Hygiëne

Metaaldetecteerbare producten van Vikan

Wesley de Jong

Metaaldetecteerbare producten zijn voorwerpen die veel gebruikt worden in de voedselverwerkende industrie. Door metaaldetectie en röntgen zijn ze makkelijk op tesporen wanneer er resten achterblijven in het product.De nieuwe HACCP metaaldetecteerbare producten van Vikan zijn gemaakt van materialen die geschikt zijn om te gebruiken in de voedsel- en verpakkingsindustrie.

Gezondheidszorg

Functionele en hippe Sanita zuster klompen voor medische beroepen

08-09-2021
Wesley de Jong

Iedereen kent wel dat ouderwetse beeld van personeel in ziekenhuizen of andere zorginstellingen waarbij iedereen loopt op saaie en lelijke medische klompen. De kwaliteit is ongetwijfeld oerdegelijk, maar aan het uiterlijk is veel aan te merken. Er valt immers geen enkel spoor van een hip of trendy design te ontdekken, iets dat vooral vrouwen in de zorg op prijs stellen. Want als het gaat om verpleegkundige of medische klompen, ook wel zusterklompen genoemd, lijken deze altijd van oudsher een saai en stoffig imago te hebben. Gelukkig veranderen de tijden. Het begint erop te lijken bij zorginstellingen of dit nog steeds een juiste conclusie is. Misschien is het wel tijd om onze kijk op deze onmisbare hulpmiddelen uit ziekenhuizen en de bejaardenzorg eens bij te stellen.

Industrie

Industriële reinigingsmachines

14-07-2021
Wesley de Jong

Hygienesupply biedt u een ruime keuze aan industriële reinigingsmachines die u als klant helpen de grondige reiniging en het onderhoud van uw harde vloeren te vereenvoudigen. Alle industriële schoonmaakmachines van Dibo zijn uitermate geschikt voor professionele schoonmaaktoepassingen die zeer uiteenlopend van aard kunnen zijn.

Gezondheidszorg

Kruisbesmetting voorkomen in de zorg [5 tips]

31-05-2021
Wesley de Jong

Kruisbesmetting is een erg breed begrip en het blijkt dat kruisbesmetting in diverse branches vragen oproept omdat niet iedereen precies weet wat het is. Daarom willen wij in dit artikel duidelijk maken wat kruisbesmetting is en hoe je het kan voorkomen in bijvoorbeeld de zorgsector.

Voedingsmiddelenindustrie

CBL Hygiënecode Schoonmaakplan voor supermarkten [Voorbeeld]

Wesley de Jong

Voedselveiligheid. Het is een van de belangrijkste pijlers voor supermarkten. In eerste instantie omdat hygiëne een belangrijk onderdeel is van de CBL-Hygiënecode, maar in de tweede plaats omdat supermarkten als onderneming zijnde graag zijn klanten tevreden willen stellen. Doordat de maatschappelijke aandacht enorm is toegenomen op het gebied van hygiëne en veiligheid stellen consumenten steeds hogere eisen aan de supermarktondernemers. Reiniging en desinfectie aan de hand van een schoonmaakplan, om zodoende de hygiëne te bevorderen is een van de kernpunten van de CBL-Hygiënecode.

Ergonomisch werken

Ergonomische voorschriften in de schoonmaakbranche

18-02-2021
Wesley de Jong

De arbowet zorgt ervoor dat er binnen organisaties aandacht is voor de werkomstandigheden op het werk. Deze wet bevat diverse ergonomische voorschriften voor het opzetten van een goed arbobeleid. Wat de arbowet precies inhoudt leest u in dit artikel.

Het doel van de arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) is het bevorderen aan goede arbeidsomstandigheden en het voorkomen van ziekte, lichamelijke overbelasting en arbeidsongeschiktheid. Zelfs voor kleine bedrijven is het zeer belangrijk om je te verdiepen in de Arbowet. Uiteraard zijn er diverse boeken en brochures over dit onderwerp maar om het gemakkelijk te maken zetten wij een aantal hoofdzaken op een rijtje.