0
Shopping Cart

item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

GRATIS VERZENDING VANAF € 150 | SNELLE LEVERING | BESTELLEN OP REKENING

+31 (0)345 - 72 49 00
Van laag naar hoog sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

BacterieLegionellose, beter bekend als 'De Veteranenziekte' ontstaat wanneer men in aanraking komt met de legionellabacterie. Iedereen kan een legionella-infectie oplopen, wel zijn er een aantal type mensen die een verhoogd risico lopen. Dit zijn rokers, ouderen en mensen met een verminderd afweersysteem. Jaarlijks lopen tussen de 5000 en 7000 mensen een legionella-infectie op. Het is dus zaak de aanwezigheid van de bacterie te voorkomen en/of te beheersen. Hoe u dit aanpakt, leest u in dit artikel.

Lees meer
Geplaatst in Gezondheidszorg door Wesley de Jong

Gezondheidszorg_door_schoonmaakIedere week, iedere dag - of een aantal keren per week - doen we onze boodschappen bij diverse supermarkten. Men slaat volledige maaltijden in en consumeert gemiddeld per dag drie kilo aan eten en drinken. Het komt regelmatig voor dat de consument productvreemde materialen aantreft als glas of plastic. Om dit te voorkomen, is het enorm belangrijk om extreem goed te letten op de voedselveiligheid van deze voedingsmiddelen. De consument moet er immers op kunnen vertrouwen dat, hetgeen zij consumeren, veilig is. Ieder die voedsel produceert of verkoopt, heeft dan ook de verantwoordelijkheid om alleen veilig voedsel op de markt te brengen.

Lees meer
Geplaatst in Gezondheidszorg door Wesley de Jong

Vikan Prijslijsten 2016December en januari zijn vaak de maanden waarin u de brieven van uw leveranciers ontvangt waarin de bekende verhogingen bekend gemaakt worden. Vaak betekenen dit soort verwachte verrassingen een hoop administratieve rompslomp. Gelukkig kunnen wij u alvast geruststellen! Vikan bespaart u dit jaar deze ongemakken. De prijzen binnen het gehele Vikan assoritment blijven in 2020 gelijk.

Lees meer
Geplaatst in Industrie Voedingsmiddelenindustrie HACCP door Wesley de Jong

Schoonmakers, poetsvrouwen, huishoudhulpen of interieurverzorgers. Hoe u ze ook wilt noemen, deze vakmannen en -vrouwen zijn onmisbaar. Zonder een goede schoonmaker wordt het in vele gevallen een ongeorganiseerde en smerige boel. Vooral binnen openbare gebouwen als kantoorpanden, stations en op luchthavens is het meer dan belangrijk dat er voldoende schoonmakers werkzaam zijn. Om ook hen te laten weten hoe blij we met ze zijn, zetten we ze in het zonnetje op De Dag van de Schoonmaak. Geeft u ze op deze dag(en) ook wat extra waardering?

Lees meer
Geplaatst in Schoonmaakplannen door Wesley de Jong

ListeriaEr heerst binnen de voedselindustrie en onder consumenten veel onrust over de zogenoemde listeria bacterie. Deze naam klinkt u vast niet onbekend in de oren. Listeria (ook wel listeriose genoemd) is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De risico's worden echter vaak onderschat. De kans op besmetting is klein, maar de gevolgen kunnen wel heel ernstig zijn. De bacterie is voornamelijk te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten. Bij het consumeren van deze besmette producten kunnen mensen erg ziek worden. Vooral zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen een groot risico. Dit blog behandelt tips waarmee u besmetting van de listeria bacterie kunt voorkomen binnen uw bedrijf.

Lees meer
Geplaatst in Voedingsmiddelenindustrie door Wesley de Jong

OphangsysteemHygiënisch werken staat of valt bij het onderhoud van uw schoonmaakartikelen. Rondslingerende bezems en afwasborstels kunnen ervoor zorgen dat uw werkplek er chaotisch uitziet en producten minder lang mee gaan. Om bacteriegroei te verminderen en een schone en opgeruimde werkplek te creëren, biedt Hygienesupply verschillende soorten en maten ophangsystemen aan. Maar hoe kiest u nu het systeem wat voor u en uw organisatie het beste werkt? In dit blog helpen wij op weg in de keuze voor een Vikan ophangsysteem. 

Lees meer
Geplaatst in HACCP Hygiene door Wesley de Jong

Borstels en bezems desinfecterenReinigen en desinfecteren is één van de belangrijkste onderdelen in het voedselveiligheid en kwaliteits programma in een voedingsmiddelenbedrijf. Een consequent correct onderhoud van schoonmaakmaterialen zoals borstels, bezems, vloertrekkers en stelen is essentieel om het risico op kruisbesmetting van allergenen, bacteriën en foreignbody contaminatie te minimaliseren. Het onderhouden van de borstels en bezems ondersteunt op zijn beurt weer om te voldoen aan auditerende instanties en wettelijke vereisten. 

 

Lees meer
Geplaatst in Voedingsmiddelenindustrie HACCP Hygiene door Wesley de Jong

ListeriaListeria bacterie: Wat is het nou precies, en hoe voorkom je het?

Listeria, iedereen heeft er weleens van gehoord! De meeste mensen weten dat het te maken heeft met voedsel en dat het in sommige gevallen vrij ernstig kan zijn. Maar is het dit ook? In onze ogen heeft Listeria twee gezichten en wordt het vanuit twee werelden totaal verschillend bekeken.

Vanuit het perspectief van de consument is listeria misschien een iets minder bekend fenomeen, echter voor sommige groepen van onze bevolking is het zeker iets om rekening mee te houden. Ben je bijvoorbeeld zwanger, wat meer op leeftijd of laat je gezondheid wat te wensen over? Dan is het goed om eens een kijkje te nemen op de website van het voedingscentrum om de do’s en dont’s eens even goed door te lezen.

Ben je een food-professional lees dan vooral hier verder!

Lees meer
Geplaatst in Voedingsmiddelenindustrie HACCP Hygiene door Wesley de Jong

Hygiënecode horeca

24-06-2019 11:28

Chefkok in de keuken

Alle bedrijven en organisaties in Nederland die met voedsel actief zijn, zoals het bewerken, produceren, opslaan of vervoeren, moeten verplicht een voedselveiligheidsplan (HACCP plan) hebben. De keuze voor horeca-ondernemers of andere partners uit de voedselketen is om geheel zelfstandig of eventueel met een consultant zo’n HACCP plan schrijven, of om het op een makkelijker manier te doen: de kant-en-klare hygiënecode van de eigen brancheorganisatie gebruiken.

In de Nederlandse wetgeving bestaan 33 verschillende hygiënecodes die bestemd zijn voor veertien verschillende sectoren. Van deze veertien bedrijfstakken is de hygiënecode horeca de bekendste.

 

Lees meer

Bakster smeert koekjes in met een kwastje

Iedereen weet dat de voedselveiligheid in een bedrijf enorm belangrijk is. Hoe goed we ons best ook doen, er kunnen altijd ziekmakers opduiken in voedsel. Denk aan virussen of bacteriën die voor de mens niet ruikbaar of te proeven zijn. Bekende voorbeelden van veroorzakers van een voedselinfectie of voedselvergiftiging zijn onder meer het novovirus, salmonella en het E. coli poepbacterie. Daarnaast kunnen productvreemde materialen als chemicaliën per ongeluk vrijkomen bij de productie van voedsel. Iedereen kent uit de media wel de schandalen rondom dioxines, fipronil, bestrijdingsmiddelen en PAK’s. 

In de hele Europese Unie geldt de wetgeving van de ALV (Algemene levensmiddelen verordening) van de General Food Law, met bindende voedselveiligheid regels. Deze ALV is door de overheid vertaald naar de Nederlandse situatie. Het bekendst hierin is de Warenwet.

Lees meer
Geplaatst in Gezondheidszorg Voedingsmiddelenindustrie HACCP Hygiene door Wesley de Jong
Van laag naar hoog sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5