0
Shopping Cart

item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

GRATIS VERZENDING VANAF € 150 | SNELLE LEVERING | BESTELLEN OP REKENING

+31 (0)345 - 72 49 00
Van laag naar hoog sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

De nieuwe BRC Food 8 eisen zijn ingegaan vanaf 1 februari 2019.

Elke professional in de voedselverwerkende industrie zal het weten: op 1 februari 2019 zijn de nieuwe wettelijke eisen ingegaan van de BRC Food 8. De BRC is de in 1998 opgerichte organisatie die periodiek de wereldwijd geldende normen voor voedselveiligheid vaststelt. Doel is om middels één universele checklist van 300 voorwaarden élk risico bij élk aspect uit de voedselketen af te dekken.

In augustus 2018 werd de achtste versie gepubliceerd en per 1 februari 2019 is versie acht van de BRC Food zoals gezegd wettelijk van kracht. Hierdoor zal de gehele internationale voedselverwerkende sector zich moeten houden aan deze voorwaarden van de BRC Global Standard For Food Safety. Hieronder gaan we verder in op de vier belangrijke veranderingen voor de food sector.

Lees meer
Geplaatst in Voedingsmiddelenindustrie door Wesley de Jong

Veranderingen ISO 220000:2018Elke ondernemer of belanghebbende kent wel de de regelgeving van de  ISO 22000:2005. Dit is de op 1 september 2005 ingevoerde wereldwijd geldende standaard op het gebied van de veiligheid van voedsel. Deze wetten zijn sindsdien geldig voor het complete voedselketen, oftewel van boer tot bord, maar dus ook fabrikanten van verpakkingen of fabrikanten van machines voor voedselverwerking. Want elke ondernemer maar ook de consument wil natuurlijk kunnen vertrouwen op voedsel dat veilig is.

Lees meer
Geplaatst in Voedingsmiddelenindustrie door Wesley de Jong

Professionele stofzuiger

In elke tak van industrie is bekend dat een industriële stofzuiger noodzakelijk is voor een goede bedrijfsvoering. Afgezien van een ruimte als kantine zijn er immers veel ruimtes of oppervlaktes die een gewone huishoudelijke stofzuiger nooit zal aankunnen. Behalve afval waarvoor een bouwstofzuiger bestemd is, hebben we het dan in de regel over de industriestofzuier of een waterstofzuiger.

Maar wat is nou de beste waterstofzuiger of de beste industriële stofzuiger en waar kan ik die kopen? Wat zijn de verschillen en de voordelen en kan ik zo'n bedrijfsmatige stofzuiger online bestellen tegen een scherpe prijs? Met dit blog helpen wij u de goede industriestofzuiger te vinden voor bij u op de werkvloer.

Lees meer
Geplaatst in Schoonmaakplannen door Wesley de Jong

Vikan Prijslijsten 2016December en januari zijn vaak de maanden waarin u de brieven van uw leveranciers ontvangt waarin de bekende verhogingen bekend gemaakt worden. Vaak betekenen dit soort verwachte verrassingen een hoop administratieve rompslomp. Gelukkig kunnen wij u alvast geruststellen! Vikan bespaart u dit jaar deze ongemakken. De prijzen binnen het gehele Vikan assoritment blijven in 2019 gelijk.

Lees meer
Geplaatst in Industrie Voedingsmiddelenindustrie door Daphne

OperatiekledingAls professional wil u uw beroep uitvoeren met kennis van zaken, trots, passie en een verantwoorde hygiëne. Belangrijk hierbij is het dragen van de specifieke beroepskleding die aan de HACCP regelgeving voldoet. Een goede keuze bij operatiekleding (OK kleding) kopen is daarbij belangrijk. Er zijn immers vele soorten en de voorschriften per beroep of per afdeling kunnen soms verschillen.

Zoals bekend bestaan er diverse soorten wegwerpkleding voor werkomgevingen waarbij hygiëne een wettelijk vereiste is. We noemen deze wegwerpkleding ook wel disposables. In verschillende bedrijfstakken, de zorg en de voedsel en horeca sector voorop, is beschermende kleding voor werknemers onontbeerlijk. Wegwerpkleding biedt u en uw medewerkers immers een afdoende afweer tegen ongewenste zaken als bacteriën, infectiegevaar en kruisbesmetting van mens tot mens of van mens tot product.  

 

Lees meer
Geplaatst in Gezondheidszorg door Martin Dirks

HACCP normenVoor uzelf, de veiligheid van uw producten, voor uw medewerkers en uw uitstraling naar de klanten en de buitenwereld zijn de HACCP checklist en HACCP normen niet alleen een wettelijk vereiste maar ook prettig om mee te werken. De HACCP normen zijn vastgelegd in het warenwetbesluit Hygiëne van Levensmiddelen.

Zoals bekend zal zijn, staat HACCP voor Hazard Analysis Critical Control Points en is het de ideale manier om de veiligheid in uw werkomgeving en dat van de klant te borgen. Immers, iedereen in uw bedrijf of organisatie weet met een HACCP checklist waar hij aan toe is en kan met behulp van goed omschreven protocollen precies weten wat de bedoeling is om alle taken en handelingen op een goede, veilige en verantwoorde manier uit te voeren.

Lees meer
Geplaatst in Industrie door Martin Dirks

Hippe en functionele zusterklompenIedereen kent wel dat ouderwetse beeld van personeel in ziekenhuizen of andere zorginstellingen waarbij iedereen loopt op saaie en lelijke medische klompen. De kwaliteit is ongetwijfeld oerdegelijk, maar aan het uiterlijk is veel aan te merken. Er valt immers geen enkel spoor van een hip of trendy design te ontdekken, iets dat vooral vrouwen in de zorg op prijs stellen. Want als het gaat om medische of verpleegkundige klompen, ook wel zusterklompen genoemd, lijken deze altijd van oudsher een saai en stoffig imago te hebben. Gelukkig veranderen de tijden. Het begint erop te lijken bij zorginstellingen of dit nog steeds een juiste conclusie is. Misschien is het wel tijd om onze kijk op deze onmisbare hulpmiddelen uit ziekenhuizen en de bejaardenzorg eens bij te stellen.

Lees meer
Geplaatst in Gezondheidszorg door Martin Dirks

Nieuwe kleuren in het Vikan assortimentVikan is internationaal marktleider voor B2B producten voor professionals die werkzaam zijn op het vlak van hygiëne, schoonmaak en onderhoud in de sectoren als de gezondheidszorg, horeca en voedingsmiddelenindustrie. Zoals u bekend zal zijn verwerkt Vikan veel feedback van klanten in alle producten. Bij elk artikel is immers rekening gehouden met uw wensen voor kostenbesparing, een lange levensduur, het kunnen voldoen aan de geldende recente wetgeving en een goede ergonomie en efficiency.

Lees meer
Geplaatst in Schoonmaakplannen door Martin Dirks

HygieneHygiëne, wat betekent dat nou eigenlijk?

Hygiëne is erg belangrijk in de gezondheidszorg, in de voedingsmiddelenindustrie, de horeca en natuurlijk bij jezelf. Maar wat is het eigenlijk? Waar komt de term vandaan? Hygiëne staat voor alle handelingen en handelingswijzen om ziekteverwekkers te mijden om mens en dier gezond te houden. Hygiëne is afgeleid van de Griekse mythologie de godin van de gezondheid en reinheid.

Lees meer
Geplaatst in Voedingsmiddelenindustrie door Rob

Vikan borstel voor voedselverwerking

Goede reinigingsproducten verhogen de hygiëne van werkstations en maken het gemakkelijker voor personeel om hun werk goed te doen. Het vinden van de juiste borstel voor elke taak wordt makkelijker als je weet hoe een borstel functioneert. Kijk dus naar stijfheid, borsteltype en borstelhaar. 

Lees meer
Geplaatst in Schoonmaakplannen door Daphne
Van laag naar hoog sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5