Blog artikelen

Blog categorieën
Voedingsmiddelenindustrie

Essentie van afvoer hygiene voor voedselproductiefaciliteiten

09-11-2023
Wesley de Jong

Afvoeren kunnen specifieke uitdagingen bieden voor de algehele sanitaire inspanningen binnen voedsellocaties. Een door het VK gefinancierde studie uitgevoerd door CampdenBRI onthulde dat ten minste 25% van de monsters genomen van afvoeren in gebieden met een hoog risico voor kant-en-klaar voedsel positief testte voor L. monocytogenes. Afvoeren kunnen fungeren als verzamelpunten en schuilplaatsen voor verontreinigende stoffen zoals microbiële pathogenen en biofilms. Vanuit afvoeren kunnen deze verontreinigende stoffen groeien en zich verspreiden naar andere gebieden van de faciliteiten en uiteindelijk voedselproducten bereiken.

Divers

Papieren versus synthetische stofzuigerzakken: wat is het verschil?

12-09-2023
Wesley de Jong

Als u op zoek bent naar een nieuwe stofzuigerzak, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat er verschillende soorten beschikbaar zijn. De twee meest voorkomende typen stofzuigerzakken zijn papieren en synthetische. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee?

Divers

Hoe belangrijk is het tijdig vervangen van een stofzuigerzak?

Wesley de Jong

Een schone omgeving is belangrijk voor ons welzijn. Het helpt ons om gezond te blijven en productief te zijn. Stofzuigen is een belangrijk onderdeel van het schoonmaken van ons huis, maar het kan frustrerend zijn als de stofzuiger niet goed werkt. Een van de belangrijkste onderdelen van een stofzuiger is de stofzuigerzak. Het is belangrijk om deze tijdig te vervangen om verschillende redenen.

Divers

Waar kan ik stofzuigerzakken kopen?

Wesley de Jong

Stofzuigerzakken zijn essentieel voor een goede stofzuigbeurt. Er zijn talloze soorten en maten stofzuigerzakken. Welke is goed en welke niet? Welke stofzuigerzak past op jouw stofzuiger? Door de juiste keuze te maken bij het kopen van stofzuigerzakken, zorg je ervoor dat jouw stofzuiger meer zuigkracht heeft en een veel langere levensduur krijgt. Verder zorgt het voor een betere luchtdoorstroming en een optimale opname van stofdeeltjes, zodat die niet alsnog de stofzuiger kunnen verlaten.

Divers

De juiste stofzuigerzak kiezen

Wesley de Jong

Stofzuigen is een onmisbare taak rondom het huishouden. In ieder huishouden wordt er dagelijks gebruikt gemaakt van de vloer. Gezinsleden, huisdieren, bezoek, een ieder neemt zand, gras en ander vuil mee van buiten. Voor het goed stofzuigen van de vloer is het daarom van groot belang om de juiste stofzuigerzak te kiezen. Het kiezen van de juiste stofzuigerzak is dan ook afhankelijk van diverse factoren. Stofzuigersupply biedt hulp! Zodat u altijd de juiste keuze maakt. Het gebruiken van een verkeerde stofzuigerzak kan namelijk flinke gevolgen hebben voor uw portefeuille.

Divers

Welke stofzuiger past het beste bij mij?

Wesley de Jong

Heeft u een nieuwe stofzuiger nodig, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij hebben de belangrijkste dingen op een rij gezet zodat u de juiste keuze kunt maken. Ga dus gerust achterover zitten, dan leiden wij u door het hele keuzeproces heen. En hopelijk kunt u dan ter zijner tijd vol frisse energie met uw nieuwe stofzuiger aan de slag!

Divers

Stofzuiger schoonmaken: waar moet u op letten?

Wesley de Jong

Heeft u sinds de aanschaf uw stofzuiger wel eens grondig schoongemaakt? Dus niet alleen de zak vervangen, maar echt een goede reiniging? Het is iets waar men vaak helemaal niet bij stilstaat, maar bij een apparaat dat zoveel stof verwerkt, valt het niet te voorkomen dat er overal viezigheid tussen gaat zitten. Dit doet op de lange termijn niet ten goede aan de apparatuur. Dus naast het regelmatig reinigen van de wasmachine is het slim om volgende keer ook de stofzuiger eens mee te nemen.

Divers

Stinkende stofzuiger? Lees hier de oplossing!

Wesley de Jong

We herkennen het allemaal. U trekt de stofzuiger uit de kast en al bij het openen van de deur komt er een muffe walm op u af. De stofzuiger ruikt allesbehalve fris en echt vrolijk wordt u daar niet van. Het idee om uw huis na het stofzuigen schoner achter te laten dan voor het stofzuigen is met die geur ver te zoeken. Dit maakt het stofzuigen, wat voor velen al een vermoeiende klus is, er niet leuker op.

Vikan Push-pull schoffel 5900
Hygiëne

Veelgestelde vragen over de Vikan webinar

27-01-2023
Wesley de Jong

Deb Smith van Vikan en Karl Thorson van General Mills hebben naar aanleiding van de vele vragen in de webinar over watergebruik de meest gestelde vragen beantwoord. Wij hebben ze samengevat, maar u vind een uitgebreide versie in de blog van Vikan over de vragen uit deze webinar.

Hygiëne

Wat kunt u opsteken van de Vikan webinar over watergebruik?

15-12-2022
Wesley de Jong

In de huidige werkwijze van schoonmaken gebruikt vrijwel iedereen veel water. Vaak onnodig veel. Iedere organisatie heeft een eigen werkwijze aangeleerd om de hygiëne hoog te houden, maar men vergeet regelmatig kritisch naar deze processen te kijken. Met een dreigend tekort aan water, zal men er toch aan moeten geloven: neem de huidige werkwijze onder de loep. In augustus 2022 gaf Vikan een webinar over “Dry cleaning: is water friend or foe in food safety and sanitation?”. In dit artikel staan de meest interessante punten samengevat.