Instap veiligheidsschoenen

Instap veiligheidsschoenen zijn ideaal wanneer u op een dag vaak uw schoenen aan en uittrekt. Wanneer u bijvoorbeeld een beroep heeft waarbij u veel bij mensen over de vloer komt en u hun huis niet vuil wilt maken zijn veiligheidsinstappers de juiste keuze voor u. Het is namelijk mogelijk deze schoenen in een beweging aan en uit te trekken. De instap werkschoenen zijn voorzien van een stalenneus en in sommige gevallen ook van een beschermende tussen zool zodat uw voeten de juiste bescherming krijgen tijdens risicovolle werkzaamheden.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Schoenmaat
Alle instap veiligheidsschoenen

Toont alle 7 resultaten

Sorteer op

Waarom veiligheids instapwerkschoenen?

In veel bedrijfstakken zijn veiligheidsschoenen verplicht, dit is puur om de medewerker te beschermen tegen bepaalde gevaren op de werkvloer. Standaard hebben veiligheidsschoenen een beschermde neus die u beschermd tegen vallen objecten die eventueel uw voeten of tenen zouden kunnen beschadigen. Daarnaast is het vaak zo dat er ook een beschermende zool wordt gebruikt zodat er geen materialen kunnen perforeren in uw voet. De zool van de werkschoen is vaak voorzien van een anti slip functie zodat val en uitglij gevaren geminimaliseerd kunnen worden. Vooral in de horeca kan een antislip zool een must zijn omdat keuken vloeren vaak vettig en vochtig kunnen zijn.

Hygiëne eisen in de zorg en horeca

Naast het feit dat veiligheids instap werkschoenen natuurlijk een veiligheidsfunctie hebben is er nog een andere belangrijke eigenschap die deze werkschoenen moeten hebben. Ze moeten hygiënisch zijn! Vooral in de horeca en in de zorg is een hygiënische werkschoen een must! De werkschoen moet glad afgewerkt zijn zodat deze gemakkelijk te reinigen zijn. Daarnaast zijn instappers en stuk hygiënischer dan werkschoenen met veters omdat men hierbij geen handen hoeft te gebruiken om de schoenen aan en uit te trekken. U houdt hierdoor uw handen dus schoon en is het dus gemakkelijker om te voldoen aan het handenwasprotocol.