0
Shopping Cart

item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

GRATIS VERZENDING VANAF € 150 | SNELLE LEVERING | BESTELLEN OP REKENING

+31 (0)345 - 72 49 00
Van laag naar hoog sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Vikan Prijslijsten 2016December en januari zijn vaak de maanden waarin u de brieven van uw leveranciers ontvangt waarin de bekende verhogingen bekend gemaakt worden. Vaak betekenen dit soort verwachte verrassingen een hoop administratieve rompslomp. Gelukkig kunnen wij u alvast geruststellen! Vikan bespaart u dit jaar deze ongemakken. De prijzen binnen het gehele Vikan assoritment blijven in 2020 gelijk.

Lees meer
Geplaatst in Industrie Voedingsmiddelenindustrie HACCP door Wesley de Jong

OphangsysteemHygiënisch werken staat of valt bij het onderhoud van uw schoonmaakartikelen. Rondslingerende bezems en afwasborstels kunnen ervoor zorgen dat uw werkplek er chaotisch uitziet en producten minder lang mee gaan. Om bacteriegroei te verminderen en een schone en opgeruimde werkplek te creëren, biedt Hygienesupply verschillende soorten en maten ophangsystemen aan. Maar hoe kiest u nu het systeem wat voor u en uw organisatie het beste werkt? In dit blog helpen wij op weg in de keuze voor een Vikan ophangsysteem. 

Lees meer
Geplaatst in HACCP Hygiene door Wesley de Jong

Borstels en bezems desinfecterenReinigen en desinfecteren is één van de belangrijkste onderdelen in het voedselveiligheid en kwaliteits programma in een voedingsmiddelenbedrijf. Een consequent correct onderhoud van schoonmaakmaterialen zoals borstels, bezems, vloertrekkers en stelen is essentieel om het risico op kruisbesmetting van allergenen, bacteriën en foreignbody contaminatie te minimaliseren. Het onderhouden van de borstels en bezems ondersteunt op zijn beurt weer om te voldoen aan auditerende instanties en wettelijke vereisten. 

 

Lees meer
Geplaatst in Voedingsmiddelenindustrie HACCP Hygiene door Wesley de Jong

ListeriaListeria bacterie: Wat is het nou precies, en hoe voorkom je het?

Listeria, iedereen heeft er weleens van gehoord! De meeste mensen weten dat het te maken heeft met voedsel en dat het in sommige gevallen vrij ernstig kan zijn. Maar is het dit ook? In onze ogen heeft Listeria twee gezichten en wordt het vanuit twee werelden totaal verschillend bekeken.

Vanuit het perspectief van de consument is listeria misschien een iets minder bekend fenomeen, echter voor sommige groepen van onze bevolking is het zeker iets om rekening mee te houden. Ben je bijvoorbeeld zwanger, wat meer op leeftijd of laat je gezondheid wat te wensen over? Dan is het goed om eens een kijkje te nemen op de website van het voedingscentrum om de do’s en dont’s eens even goed door te lezen.

Ben je een food-professional lees dan vooral hier verder!

Lees meer
Geplaatst in Voedingsmiddelenindustrie HACCP Hygiene door Wesley de Jong

Bakster smeert koekjes in met een kwastje

Iedereen weet dat de voedselveiligheid in een bedrijf enorm belangrijk is. Hoe goed we ons best ook doen, er kunnen altijd ziekmakers opduiken in voedsel. Denk aan virussen of bacteriën die voor de mens niet ruikbaar of te proeven zijn. Bekende voorbeelden van veroorzakers van een voedselinfectie of voedselvergiftiging zijn onder meer het novovirus, salmonella en het E. coli poepbacterie. Daarnaast kunnen productvreemde materialen als chemicaliën per ongeluk vrijkomen bij de productie van voedsel. Iedereen kent uit de media wel de schandalen rondom dioxines, fipronil, bestrijdingsmiddelen en PAK’s. 

In de hele Europese Unie geldt de wetgeving van de ALV (Algemene levensmiddelen verordening) van de General Food Law, met bindende voedselveiligheid regels. Deze ALV is door de overheid vertaald naar de Nederlandse situatie. Het bekendst hierin is de Warenwet.

Lees meer
Geplaatst in Gezondheidszorg Voedingsmiddelenindustrie HACCP Hygiene door Wesley de Jong

Meisje houdt productieruimte voedingsmiddelen schoon volgens voorgeschreven richtlijnenDe wetgeving rondom schoonmaak, reiniging, desinfectie en onderhoud in horeca envoedselverwerkende fabrieken wordt steeds strenger. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor bedrijven in de voedingsmiddelensector om processen beter te laten verlopen. Ooit voldeed een wasbak met een blokje zeep tegen bacteriën en besmetting, Nu werken we met hygiënevoorschriften waaraan niemand in de hele keten van boer tot bord zich kan onttrekken.

In dit blogartikel gaan we in op manieren en middelen om alles rondom schoonmaak, reiniging en hygiëne makkelijker en beter te laten verlopen. Schoonmaak dient immers meer te zijn dan een hinderlijk kostenvehikel. Zorg dat alles slim en kosteneffectief verloopt, zorg voor goede instructies of opleiding van het schoonmaakpersoneel en investeer in de juiste producten om de vereiste hygiëne te bereiken. Over hoogwaardige schoonmaakmaterialen voor de voedingsmiddelenindustrie schreven wij reeds in dit blogartikel: https://www.hygienesupply.nl/vikan-in-de-voedingsmiddelenindustrie/

Lees meer
Geplaatst in Voedingsmiddelenindustrie HACCP Hygiene door Wesley de Jong

Het HACCP kleurcoderingssysteem van Vikan"De HACCP richtlijn is een in de hele EU wettelijk voorgeschreven  regelgeving voor de veiligheid van voedsel voor elk bedrijf dat heeft te maken met de productie, de opslag en het vervoer hiervan. Zowel de werkomgeving in de voedselverwerkende bedrijven en elk eindproduct of halffabrikaat dat bij mens of dier in de mond gaat, moet voldoen aan de risico-inventarisatie met een HACCP certification. Vanzelfsprekend zijn er strenge HACCP controles en audits door een beëdigd HACCP controleur van de NVWA.

Het hoofddoel van de HACCP eisen is het zo veel mogelijk minimaliseren van risico door besmetting. In extreme gevallen leidde dit de afgelopen jaren bijvoorbeeld tot ernstige uitbraken van ziektes bij bijvoorbeeld kippen of koeien, of zaten er  zaken in voedingsmiddelen die daar absoluut niet in thuis horen. Elke kok werkt bijvoorbeeld dan ook met de HACCP regels keuken, in de industrie werken ze met HACCP stickers en allerlei professionals in de food industrie volgen regelmatig een HACCP training.

 

Lees meer

HACCP normenVoor uzelf, de veiligheid van uw producten, voor uw medewerkers en uw uitstraling naar de klanten en de buitenwereld zijn de HACCP checklist en HACCP normen niet alleen een wettelijk vereiste maar ook prettig om mee te werken. De HACCP normen zijn vastgelegd in het warenwetbesluit Hygiëne van Levensmiddelen.

Zoals bekend zal zijn, staat HACCP voor Hazard Analysis Critical Control Points en is het de ideale manier om de veiligheid in uw werkomgeving en dat van de klant te borgen. Immers, iedereen in uw bedrijf of organisatie weet met een HACCP checklist waar hij aan toe is en kan met behulp van goed omschreven protocollen precies weten wat de bedoeling is om alle taken en handelingen op een goede, veilige en verantwoorde manier uit te voeren.

Lees meer
Geplaatst in Keuken en Restaurant Voedingsmiddelenindustrie HACCP Hygiene door Wesley de Jong

Nieuwe kleuren van VikanVikan is internationaal marktleider voor B2B producten voor professionals die werkzaam zijn op het vlak van hygiëne, schoonmaak en onderhoud in de sectoren als de gezondheidszorg, horeca en voedingsmiddelenindustrie. Zoals u bekend zal zijn verwerkt Vikan veel feedback van klanten in alle producten. Bij elk artikel is immers rekening gehouden met uw wensen voor kostenbesparing, een lange levensduur, het kunnen voldoen aan de geldende recente wetgeving en een goede ergonomie en efficiency.

Lees meer

Vikan borstel voor voedselverwerking

Goede reinigingsproducten verhogen de hygiëne van werkstations en maken het gemakkelijker voor personeel om hun werk goed te doen. Het vinden van de juiste borstel voor elke taak wordt makkelijker als je weet hoe een borstel functioneert. Kijk dus naar stijfheid, borsteltype en borstelhaar. 

Lees meer
Van laag naar hoog sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2