This is a test

Welke ergonomische schoonmaakproducten zijn er te verkrijgen?

Een ergonomische en verantwoorde werkhouding wordt steeds belangrijker in Nederland. Zo belangrijk zelfs dat de Arbodienst erop toeziet dat een werkomgeving veilig en gezond moet zijn. Nou kennen we allemaal de ergonomische bureaus en bureaustoelen, maar welke ergonomische schoonmaakhulpmiddelen hebben we eigenlijk om uit te kiezen? We leggen er enkele aan u voor en vertellen hoe u er uw voordeel mee kunt doen.


Telescoopstelen

Een telescoopsteel is, zoals de naam al doet vermoeden, een steel die u korter en langer kunt maken. Dit is ideaal voor vloergerelateerde werkzaamheden, zoals dweilen en vegen. Niet iedere schoonmaker is even lang en door in een verkeerde houding voorovergebogen te staan, werken ze rugklachten in de hand. Zorg daarom voor een telescoopsteel waarbij iedere schoonmaker zelf kan kiezen hoe lang de steel moet zijn.


Schoonmaakkarren

Werkwagens, of schoonmaakkarren, zijn rolwagens waarop schoonmakers werkelijk alles kunnen zetten wat ze tijdens hun ronde nodig hebben. En door alles gemakkelijk mee te kunnen nemen, hoeven ze geen emmers water, schoonmaakmiddelen, moppen en doeken te tillen. Hiermee voorkomt u ernstige rugklachten onder uw schoonmakers. En daar zijn ze u op hun beurt hartstikke dankbaar voor.


Microvezelmaterialen

Wanneer uw personeel gebruikmaakt van bijvoorbeeld microvezeldoeken, dan is er minder armkracht nodig om even effectief schoon te maken. Hierdoor belasten uw schoonmakers de armen minder en neemt de kans op fysieke klachten af. Wel is het belangrijk dat microvezeldoeken klamvochtig zijn, dan werken ze namelijk het beste. Microvezel werkt zeer ergonomisch, omdat de vezels een soort haakje hebben waar vuil aan blijft hangen. Deze doeken blijven bovendien tot wel 500 wasbeurten goed, dus het is nog een duurzame keuze ook!


Doseerapparaten

Door handige doseerapparaten voorkomt u dat uw schoonmakers te veel en te zwaar tillen. Denk bijvoorbeeld eens aan de zwaardere (5kg+) verpakkingen reinigingsmiddelen voor het dweilen. Als uw schoonmakers zware verpakkingen moeten tillen, en dat gaat niet helemaal op de juiste manier, dan kan het zijn dat ze last krijgen van rugklachten. Door gebruik te maken van doseerapparaten voorkomt u deze klachten.


Wat zijn de voordelen van ergonomische schoonmaakmiddelen?

Met ergonomische schoonmaakmaterialen voor uw schoonmakers zorgt u onder andere voor:

  • Een veilige werkhouding tijdens een belastend beroep
  • Lager ziekteverzuim en hogere gezondheid
  • Hogere productiviteit en meer werkplezier
  • Minder kans op fysieke klachten

Kortom: ergonomische hulpmiddelen voor de schoonmakers zijn onmisbaar in ieder bedrijf, of u nu een kleine ondernemer bent of onderdeel van een multinational. Wilt u meer weten over onze middelen en begeleiding voor een gezonde, ergonomische werkhouding? Neem dan contact met ons op.


Waarop letten bij het gebruik van ergonomische schoonmaakmaterialen

Veel van de ergonomische hulpmiddelen spreken voor zich qua gebruik. De doseerapparaten gebruiken uw schoonmakers onder andere om te dweilen, de telescoopstelen draaien ze los en vast op de juiste hoogte en de werkkarren laden ze vol met wat ze nodig hebben. Toch heeft een juiste werkhouding niet alleen te maken met het gebruik van producten. Ook de houding is erg belangrijk. Door uw personeel op de juiste manier bij te scholen, profiteren zij (en u) optimaal van een ergonomische werkomgeving.


Advies over een veilige en gezonde werkhouding

Heeft u vragen over onze ergonomische schoonmaakproducten of wilt u meer weten over een veilige werkomgeving en de arbeidsomstandigheden rondom schoonmaakwerkzaamheden? Neem dan contact met ons op. We voorzien u graag van advies en kijken samen naar de beste oplossing voor uw situatie.