0
Shopping Cart

item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

GRATIS VERZENDING VANAF € 150 | SNELLE LEVERING | BESTELLEN OP REKENING

+31 (0)345 - 72 49 00
Van laag naar hoog sorteren

Het HACCP kleurcoderingssysteem van Vikan"De HACCP richtlijn is een in de hele EU wettelijk voorgeschreven  regelgeving voor de veiligheid van voedsel voor elk bedrijf dat heeft te maken met de productie, de opslag en het vervoer hiervan. Zowel de werkomgeving in de voedselverwerkende bedrijven en elk eindproduct of halffabrikaat dat bij mens of dier in de mond gaat, moet voldoen aan de risico-inventarisatie met een HACCP certification. Vanzelfsprekend zijn er strenge HACCP controles en audits door een beëdigd HACCP controleur van de NVWA.

Het hoofddoel van de HACCP eisen is het zo veel mogelijk minimaliseren van risico door besmetting. In extreme gevallen leidde dit de afgelopen jaren bijvoorbeeld tot ernstige uitbraken van ziektes bij bijvoorbeeld kippen of koeien, of zaten er  zaken in voedingsmiddelen die daar absoluut niet in thuis horen. Elke kok werkt bijvoorbeeld dan ook met de HACCP regels keuken, in de industrie werken ze met HACCP stickers en allerlei professionals in de food industrie volgen regelmatig een HACCP training.

 

Lees meer

Nieuwe kleuren van VikanVikan is internationaal marktleider voor B2B producten voor professionals die werkzaam zijn op het vlak van hygiëne, schoonmaak en onderhoud in de sectoren als de gezondheidszorg, horeca en voedingsmiddelenindustrie. Zoals u bekend zal zijn verwerkt Vikan veel feedback van klanten in alle producten. Bij elk artikel is immers rekening gehouden met uw wensen voor kostenbesparing, een lange levensduur, het kunnen voldoen aan de geldende recente wetgeving en een goede ergonomie en efficiency.

Lees meer

Vikan borstel voor voedselverwerking

Goede reinigingsproducten verhogen de hygiëne van werkstations en maken het gemakkelijker voor personeel om hun werk goed te doen. Het vinden van de juiste borstel voor elke taak wordt makkelijker als je weet hoe een borstel functioneert. Kijk dus naar stijfheid, borsteltype en borstelhaar. 

Lees meer

handen wassen Handenwassen in de voedingsmiddelenindustrie is een van de eerste verdedigingslinies in de voedselveiligheid. Naast een risico voor de gezondheid van de consument kan onhygiënisch werken leiden tot een kostbare daling van reputatie. Het is echter niet alleen de verantwoordelijkheid van individuele werknemers om ervoor te zorgen dat de juiste handwasprocedures worden gevolgd. Managers moeten een “cultuur” van voedselveiligheid cultiveren waar het nemen van een time-off om handen te wassen wordt aangemoedigd. Voorzieningen moeten ook zijn uitgerust met geschikte was stations voor het handhygiene. Niet alleen zal het efficiënt handen wassen en het creëren van de cultuur voor handenwassen de consument beschermen, het zal ook helpen uw bedrijf te beschermen.

Lees meer

Dipp logoSchoonmaken. Misschien niet het allerleukste klusje, maar wel erg belangrijk. Waarom het schoonmaken niet zo makkelijk en snel mogelijk maken? Hierbij zijn professionele schoonmaakproducten een vereiste. Deze producten zijn speciaal gemaakt om te gebruiken in de voedingsmiddelenindustrie, horeca en gezondheidszorg. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook perfect te gebruiken voor industriële toepassingen. In deze blog leest u meer over het schoonmaakmerk Dipp, de producten van het merk en we geven u 5 tips voor professioneel schoonmaken. Lees snel verder! 

Lees meer
Geplaatst in Schoonmaakplannen door Wesley de Jong

Verpleegkundige artikelenIn de zorg zijn verzorging en hygiëne twee van de belangrijkste onderwerpen. Het is erg belangrijk om hygiënisch, zorgvuldig en netjes te werk te gaan. Het lijkt zo gewoon om even snel de handen te wassen, maar in de werkelijkheid wordt het ook wel eens vergeten, terwijl het zo ontzettend belangrijk is. Personen die zorg nodig hebben zijn erg vatbaar voor verschillende ziektes en virussen. Denk daarom altijd aan de hygiëne, hoe druk het op het werk ook is. Hygiënesupply kan u hierbij een handje helpen. In onze webshop vindt u verschillende verpleegkundige artikelen voor in de zorg.

In deze blog leggen wij u het belang van hygiëne in de zorg uit. Daarnaast hebben we het over de WIP-richtlijnen, de rol van handhygiëne, de belangrijkheid van desinfectiemiddelen en over de artikelen die voor in de zorg erg belangrijk zijn als het gaat over hygiëne. 

Lees meer
Geplaatst in Schoonmaakplannen Gezondheidszorg Hygiene door Wesley de Jong

Keuken en restaurant schoonmaakplanWanneer een HACCP Schoonmaakplan ontbreekt is het sneller mogelijk dat schoonmaakwerkzaamheden "erbij in schieten". Door een correct plan op te stellen behoort dit tot het verleden.

Wanneer u op een juiste manier snijtafels, pannen & werktafels reinigt verhoogt u het voedselveiligheidsniveau terwijl het grondig reinigen van vette vloeren uw keukenpersoneel een veilige werkomgeving en verkleint u de kans op uitglij gevaar.

Buiten het feit dat een schoonmaakplan een wettelijke verplichting is, kunt u met een schone, ordelijke en goed georaganiseerde keuken uw klanten een vertrouwde omgeving bieden waarin zij graag terug zullen keren.

Lees meer
Geplaatst in Schoonmaakplannen Keuken en Restaurant HACCP door Wesley de Jong

Schoonmaakplan voor winkelsTegenwoordig zijn winkeliers zich goed bewust van het feit dat zij de klant een prettige winkelervaring moeten bieden, een prettige ervaring maakt de klant bereid om sneller een aankoop te doen. Hygiëne is een zeer belangrijk onderdeel van deze winkelervaring. Een slechte hygiëne, of een hygiëne die bij de concurrent een stuk beter is, blijkt rechtstreeks invloed te hebben op hoeveel een klant uitgeeft in uw winkel.

Lees meer
Geplaatst in Schoonmaakplannen door Wesley de Jong

Schoonmaakplan voor supermarktenVoedselveiligheid. Het is een van de belangrijkste pijlers voor supermarkten. In eerste instantie omdat hygiëne een belangrijk onderdeel is van de CBL-Hygiënecode, maar in de tweede plaats omdat supermarkten als onderneming zijnde graag zijn klanten tevreden willen stellen. Doordat de maatschappelijke aandacht enorm is toegenomen op het gebied van hygiëne en veiligheid stellen consumenten steeds hogere eisen aan de supermarktondernemers. Reiniging en desinfectie aan de hand van een schoonmaakplan, om zodoende de hygiëne te bevorderen is een van de kernpunten van de CBL-Hygiënecode.

 

Lees meer
Geplaatst in Schoonmaakplannen Voedingsmiddelenindustrie door Wesley de Jong
Van laag naar hoog sorteren