0
Shopping Cart

item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

GRATIS VERZENDING VANAF € 150 | SNELLE LEVERING | BESTELLEN OP REKENING

+31 (0)345 - 72 49 00
Van laag naar hoog sorteren

Het HACCP kleurcoderingssysteem van Vikan"De HACCP richtlijn is een in de hele EU wettelijk voorgeschreven  regelgeving voor de veiligheid van voedsel voor elk bedrijf dat heeft te maken met de productie, de opslag en het vervoer hiervan. Zowel de werkomgeving in de voedselverwerkende bedrijven en elk eindproduct of halffabrikaat dat bij mens of dier in de mond gaat, moet voldoen aan de risico-inventarisatie met een HACCP certification. Vanzelfsprekend zijn er strenge HACCP controles en audits door een beëdigd HACCP controleur van de NVWA.

Het hoofddoel van de HACCP eisen is het zo veel mogelijk minimaliseren van risico door besmetting. In extreme gevallen leidde dit de afgelopen jaren bijvoorbeeld tot ernstige uitbraken van ziektes bij bijvoorbeeld kippen of koeien, of zaten er  zaken in voedingsmiddelen die daar absoluut niet in thuis horen. Elke kok werkt bijvoorbeeld dan ook met de HACCP regels keuken, in de industrie werken ze met HACCP stickers en allerlei professionals in de food industrie volgen regelmatig een HACCP training.

 

Lees meer

Nieuwe kleuren van VikanVikan is internationaal marktleider voor B2B producten voor professionals die werkzaam zijn op het vlak van hygiëne, schoonmaak en onderhoud in de sectoren als de gezondheidszorg, horeca en voedingsmiddelenindustrie. Zoals u bekend zal zijn verwerkt Vikan veel feedback van klanten in alle producten. Bij elk artikel is immers rekening gehouden met uw wensen voor kostenbesparing, een lange levensduur, het kunnen voldoen aan de geldende recente wetgeving en een goede ergonomie en efficiency.

Lees meer

Vikan borstel voor voedselverwerking

Goede reinigingsproducten verhogen de hygiëne van werkstations en maken het gemakkelijker voor personeel om hun werk goed te doen. Het vinden van de juiste borstel voor elke taak wordt makkelijker als je weet hoe een borstel functioneert. Kijk dus naar stijfheid, borsteltype en borstelhaar. 

Lees meer

HACCP kleuren en gebruik [uitleg]In een van onze eerdere blogs hebben we uitgelegd waarom kleurcodering zo belangrijk is binnen uw restaurant, keuken of voedingsmiddelenbedrijf en hoe je een kleurcoderingsprogramma het beste op kunt zetten binnen uw bedrijf. Maar waar worden welke kleuren nou over het algemeen het meest voor gebruikt en op welke wijze kunt u de beschikbare kleuren inzetten?

 

Lees meer
Geplaatst in Voedingsmiddelenindustrie HACCP Kleurcodering door Wesley de Jong

Vikanspecialist HygienesupplyVandaag de dag is Vikan ‘s werelds meest toonaangevende producenten van schoonmaakoplossingen gericht op sectoren waarbij hygiëne van groot belang is. Hoogstwaarschijnlijk heeft Dhr. Pedersen niet helemaal voorzien dat het merk Vikan zo succesvol zou zijn toen hij in 1898 de Skive Børstefabrik opende. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 100 jaar ervaring in het vervaardigen van kleurgecodeerde borstelmaterialen. Vikan heeft een gigantische range producten ontwikkeld die zowel efficiënt en hygiënisch zijn. Op deze wijze creëert Vikan voor iedere uitdaging een bijpassende reinigingsoplossing.

Lees meer
Geplaatst in Voedingsmiddelenindustrie HACCP Hygiene Kleurcodering door Wesley de Jong

Vikan kleurcodering Dagelijks zijn er ontzettend veel contacten tussen mens en voedingswaren, machines en andere materialen die gebruikt worden bij het verwerken van voedsel. Natuurlijk zijn dit DE momenten waarbij kruisbesmettingen van ongewenste micro organismen, grondstoffen of materialen die niet bij elkaar mogen komen kunnen ontstaan. In dit blog artikel gaan we bespreken waarom kleurcodering een grote toegevoegde waarde is binnen uw HACCP systeem.

Lees meer
Geplaatst in Voedingsmiddelenindustrie HACCP Kleurcodering door Wesley de Jong
Van laag naar hoog sorteren