Eigenschappen van een gietvloer

Om de juiste manier van reinigen te kunnen vaststellen is het belangrijk om iets meer van de eigenschappen van een gietvloer te weten te komen. Kunststof gietvloeren werden oorspronkelijk veel gebruikt voor industriële toepassingen zoals de voedingsmiddelenindustrie. Gietvloeren worden met de hand over de ondervloer uitgegoten dit zorgt ervoor dat gietvloeren naadloos en vloeistofdicht zijn. Uiteraard is dit met het oog op hygiëne een zeer groot voordeel. Daarnaast is een gietvloer eenvoudig te onderhouden. Ondanks de geringe laagdikte voelen gietvloeren niet koud aan en is het zelfs mogelijk om de gietvloer uit te rusten met vloerverwarming.

Voordelen van een gietvloer

Gietvloeren hebben een aantal voordelen die zowel voor particulieren als voor bedrijven van doorslag gevend belang kunnen zijn.

  • Gietvloeren zijn naadloos
  • Gietvloeren zijn vloeistofdicht
  • Gietvloeren hebben een lange levensduur
  • Gietvloeren zijn relatief eenvoudig te onderhouden
  • Gietvloeren hebben een hoge slijtvastheid
  • Gietvloeren kunnen enorm glad afgewerkt worden met behoud van grip.

Deze eigenschappen zijn vooral voor de voedsel verwerkende sector zeer welkom. Vanuit hygiënisch opzicht is het van groot belang dat de vloer zo glad mogelijk afgewerkt kan worden zonder dat men hoeft rond te lopen op een gladde vloer.

Het schoonmaken van een gietvloer

Om een gietvloer goed te reinigen moet u er eerst voor zorgen dat alle losse vervuiling van de vloer verwijdert word door middel van een stofzuiger of een zachte bezem. Hiermee voorkomt u dat zand en andere vervuiling eventueel kunnen gaan krassen op de vloer. Daarna is het vanwege de hoge vloeistofdichtheid van de vloer goed mogelijk om de vloer te dweilen met een microvezel mop. Het is hierbij niet persee nodig om een reinigingsmiddel te gebruiken. Water in combinatie met een een microvezel mop zou de klus moeten klaren. Wilt u toch liever gebruik maken van een reinigingsmiddelen kies dan voor een middel dat zeepvrij is. Zeep heeft namelijk de eigenschap een filmlaagje op de vloer achter te laten waardoor de vloer na verloop van tijd vlekkerig of gestreept op kan drogen.

Gietvloeren in de (voedingsmiddelen)industrie reinigen

In de voedingsmiddelenindustrie word tegenwoordig veel gebruik gemaakt van gietvloeren. Bolidt is een van de bekendere leveranciers van gietvloeren die gespecialiseerd zijn in voedselverwerkende productieruimten. In dit soort industriële gebieden is het verstandig om een goede soort gietvloer te kiezen bij de eigenschappen van de ruimte. Deze vloeren hebben vaak de eigenschap dat ze tegen chemische producten kunnen waardoor de vloer bijvoorbeeld ingeschuimd kan worden met een reinigingsmiddel waardoor de efficiëntie en effectiviteit van de schoonmaak verhoogd word. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk een gietvloer te reinigen met gepaste hogedruk. Wanneer u dit van plan bent raden wij u wel aan dit van tevoren te overleggen met uw vloerspecialist. Zij kunnen u op de hoogte brengen tegen welke druk en welke temperatuur uw gietvloer bestand is.

Andere vloersoorten schoonmaken

Bent u in het bezit van een ander type vloer dan een PVC vloer en op u bent op zoek naar reinigingsadvies voor deze vloer kunt u deze op de volgende pagina’s vinden.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!

Wilt u meer informatie over het reinigen van vloeren kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via + 31 (0)345-724900. Bent u geïnteresseerd in de updates over hygiëne die wij hier regelmatig plaatsen dan kunt u zich hiernaast inschrijven op onze nieuwsbrief..

Waarom moet u zich inschrijven op onze nieuwsbrief?

✔ Ontvang 5% korting op uw volgende aankoop

✔ Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hygienebranche

✔ Ontvang hygiëne gerelateerde tips & tricks

 

* u ontvangt maximaal 1 email per maand en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Voornaam
Achternaam
Email
Niche