De juiste stofzuigerzak kiezen

Stofzuigen is een onmisbare taak rondom het huishouden. In ieder huishouden wordt er dagelijks gebruikt gemaakt van de vloer. Gezinsleden, huisdieren, bezoek, een ieder neemt zand, gras en ander vuil mee van buiten. Voor het goed stofzuigen van de vloer is het daarom van groot belang om de juiste stofzuigerzak te kiezen. Het kiezen van de juiste stofzuigerzak is dan ook afhankelijk van diverse factoren. Hygienezuigersupply biedt hulp! Zodat u altijd de juiste keuze maakt. Het gebruiken van een verkeerde stofzuigerzak kan namelijk flinke gevolgen hebben voor uw portefeuille.

Welke stofzuigerzak heb ik nodig?

Stofzuigen met de verkeerde stofzuigerzak kan ervoor zorgen dat de stofzuiger niet juist zijn werk doet, geen of weinig zuigkracht. Daarnaast is er de mogelijkheid dat door de verkeerde stofzuigerzak de filter voor lucht en stof in de stofzuiger vervuild raakt. De juiste stofzuigerzak is belangrijk voor de properheid van je huis en uw portemonnee. De geschikte stofzuigerzak is afhankelijk van het type stofzuiger. Bij Hygienesupply kunt u het typenummer invoeren, hier verschijnen dan alle geschikte zakken voor uw stofzuiger. Dit garandeert optimale werking van uw stofzuiger en voorkomt onnodige schade en kosten.

Welke stofzuigerzakken zijn er?

Zodra er een lijst verschijnt met geschikte stofzuigerzakken, heeft u een keuze uit verschillende soorten stofzuigerzakken. Vaak bestaat deze keuze uit of een originele stofzuigerzak van de fabrikant/ merk of een universele stofzuigerzak. Zowel de originele als de merkloze stofzuigerzakken hebben voor- en nadelen.

Voor- en nadelen universele stofzuigerzakken

Voordelen:
– Vaak goedkoper dan originele fabrikant/merk zakken
– Gemaakt voor alle typen stofzuigers

Nadelen:
– Grote kans op lekkage van de stofzuigerzak
– Bedrijven kunnen de garantie laten vervallen bij gebruik van niet-originele stofzuigerzakken

Voor- en nadelen originele stofzuigerzakken

Voordelen:
– Geen kan op vervalling van garantie
– Zorgt voor perfecte stofopname en filterwerking

Nadelen:
– Duurder dan merkloze stofzuigerzakken

Microvezel stofzuigerzak of papieren stofzuigerzakken?

Dan zijn er nog de microvezel stofzuigerzakken en de papieren stofzuigerzakken. Er zit een degelijk verschil tussen deze twee soorten stofzuigerzakken.Papieren stofzuigerzakken zijn vaak goedkoper dan de microvezel stofzuigerzakken. Enerzijds is de papieren variant dan ook goedkoper om te produceren. Anderzijds kost de productie van papieren zakken meer energie. Milieutechnisch is de microvezel stofzuigerzak dus beter ten opzichte van de papieren uitvoering. Een ander groot verschil is dat de papieren stofzuigerzakken geen lucht doorlaten, filteren daardoor niet en zijn ze niet stevig. Hierdoor bestaat de kans dat de zak sneller scheurt dan de microvezel stofzuigerzak. Als gevolg hiervan kan er stof in de motor terecht komen, wat weer zorgt voor brandgevaar. Papieren zakken ademen niet. Dit heeft al snel na gebruik gevolgen voor het functioneren van uw stofzuiger. De zuigkracht vermindert aanzienlijk eerder waardoor de papieren stofzuigerzak eerder aan vervanging toe is. Zelfs als de zak nog niet eens volledig vol is. In tegenstelling tot papieren zakken ademt de microvezel stofzuigerzak wel en zal deze hoogstwaarschijnlijk niet scheuren. Microvezel stofzuigerzakken filteren vele malen beter, er komt daardoor schone uitblaaslucht uit. Dit komt ten goede voor mensen met een allergie. De microvezel zakken zijn verder vrijwel scheurvast, waardoor er geen stof in de motor terecht komt. Als resultaat hiervan gaan de microvezel stofzuigerzakken tot 50 % langer mee en neemt de zuigkracht nauwelijks af naarmate de zak vol raakt.

Geschikte stofzuigerzak vinden en bestellen

Nu weet u wat het verschil is tussen microvezel stofzuigerzakken en papieren stofzuigerzakken. Én het verschil tussen universele en originele stofzuigerzakken. Alle benodigde informatie voor het maken van de juiste keuze. Een geschikte stofzuigerzak gevonden? Deze kunt u dan direct bestellen bij Hygienezuigersupply. Wat zijn nog de voordelen van bestellen bij Hygienezuigersupply?

– Voor 14:00 uur besteld is morgen in huis
– Gratis verzending bij een bestelling vanaf €35
– Altijd veilig shoppen en afrekenen
– Bestellingen zijn altijd 5 of 10 stofzuigerzakken. Ze passen dus door de brievenbus waardoor u niet thuis hoeft te zijn op de dag van levering
– Ook voor andere stofzuigeronderdelen kunt u bij ons terecht. Alles in één oogopslag