Een 8 stappenplan naar een schone wc.

 1. Eerst zet u alles klaar zet dat u nodig heeft: een emmer met water en sanitairreiniger, een toiletontkalker, een microvezeldoekje voor de pot en een microvezeldoekjes voor het overige sanitair en een dweil voor de vloer. Het aan te raden om handschoenen aan te doen. (in plaats van microvezeldoeken kunt u ook wegwerpdoeken gebruiken)
 2. U begint met de sanitairreiniger in de pot te doen, onder de randen van zitgedeelte zodat het naar beneden loopt door de hele toiletpot. Eventueel doet u wat extra op plekken met veel kalkaanslag.
 3. Terwijl dit intrekt, begint u met de allesreiniger en een microvezeldoekje de pot van buiten schoon te maken. Begin bij de spoelbak en werk langzaam naar beneden. Geef de wc-bril extra aandacht en maak deze schoon van boven en beneden met een schone werkdoek. Let erop dat u eerst de bril doet voordat u met de pot begint. We willen natuurlijk niet dat we een vieze microvezeldoek gebruiken voor de wc bril waar we straks weer op gaan zitten.
 4. Vervolgens begint u in de pot. Gebruik hiervoor een wc-borstel en schrob hiermee alle kalkaanslag en vieze plekken weg. Spoel het toilet door om het vieze water weg te spoelen.
 5. Hierna begint u met een schone microvezeldoek met het schoonmaken van de wasbak, kraan en spiegel. Alles moet glimmen, dus laat geen druppels liggen, maar zorg dat alles droog is.
 6. Reinig nu de muren, lichtknoppen, de deur en deurklink. Over alle plekken die iemand zou kunnen hebben aangeraakt, moet een vochtig microvezeldoekje.
 7. De volgende stap is het dweilen van de vloer. Werk van achter in het toilet naar de deur toe.
 8. Hiermee moet uw toilet schoon zijn. Gooi het vieze water weg, was de microvezeldoekjes op 90 graden en was en desinfecteer uw handen nadien.

Extra tips voor het grondig reinigen van uw toilet?

 • Gebruik verschillende kleuren microvezeldoekjes voor het toilet en toiletruimte. Mocht u geen microvezel gebruiken, gebruik dan wegwerpdoeken op deze wijze voorkomt u dat u kruisbesmetting van bacteriën in de hand werkt
 • Kijk uit met schoonmaakmiddelen en meng ze niet met elkaar.
 • Gebruik voor de wc-pot een speciaal middel met ontkalker erin; voor de buitenkant van de pot, de wastafel, spiegel en muren kunt u allesreiniger gebruiken.
 • Laat kranen, spoelknoppen, klinken en spiegels blinken voor een mooi en schoon effect.
 • Vervang uw wc-borstel regelmatig. In deze borstel ontwikkelen zich veel bacterien.
 • Het kan soms verstandig zijn om tijdens het reinigen van uw toilet wegwerphandschoenen aan te doen.
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!

Wilt u meer informatie over het reinigen van uw toilet dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via 0345 725 502. Bent u geïnteresseerd in de updates over hygiëne die wij hier regelmatig plaatsen dan kunt u zich hiernaast inschrijven op onze nieuwsbrief.

 

Waarom moet u zich inschrijven op onze nieuwsbrief?

✔ Ontvang 5% korting op uw volgende aankoop

✔ Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hygienebranche

✔ Ontvang hygiëne gerelateerde tips & tricks

 

* u ontvangt maximaal 1 email per maand en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Voornaam
Achternaam
Email
Niche