Geschiedenis van Hygiëne

Zoals net kort benoemd, komt Hygiëne van een Griekse mythologie. De godin van de gezondheid en reinheid heette Hygieia. Van Hygieia komt dus hygiëne. Je spreekt dit uit als hie-gie-jee-nu. Veel mensen schrijven hygiene, dus zonder trema op de e. Omdat je dan hie-gie-ne zou zeggen, zit de trema op de e: dan is het weer hie-gie-jee-nu.

Waarom is hygiëne zo belangrijk?

Hygiëne in de zorg is erg belangrijk: ziekteverwekkers ontstaan door bacteriën en virussen. En bacteriën kun je het beste zo veel mogelijk verwijderen door goed schoon te maken. Het schoonmaken van bedden, ruimtes, handen, mensen, kleding. En ook het dragen van goede en schone kleding is erg belangrijk in de zorg. Hygiëne is belangrijk:

  • ter voorkoming van verspreiding van parasieten
  • ter voorkoming van verspreiding van bacteriën en virussen
  • ter voorkoming van vieze geurtjes op bijvoorbeeld toiletten en douche ruimtes
  • om de voedselveiligheid te waarborgen als u iets eet
  • om overlast van ongedierte te voorkomen

Naast de hygiëne in de zorg, is de hygiëne in horeca en in de voedingsmiddelenindustrie ook erg belangrijk om ziektes en parasieten te vermijden. Voedselveiligheid wordt gewaarborgd bij het juist handelen met het bereiden van voedsel en het schoonmaken van werkbanken, machines, koelkasten, vuilnisbakken en ga zo maar door. Jaarlijks zijn er in Nederland alleen al zo’n 500.000 tot 2 miljoen gevallen van voedselvergiftiging voorkomen. Duidelijk dus dat hygiëne een must is!

Hygiëne vandaag de dag

Hygiënisch leven, je kunt er niet meer omheen! In elke sector zijn er hygiënecodes: de horeca, de zorg, de transport, in de keukens, landbouw. Zo is er HACCP voor de voedingsmiddelenindustrie: een analyse en kritische controle op hygiëne. Hygiëne protocollen worden aangehouden om de kwaliteit van producten en diensten hoog te houden. Zo zijn er in verschillende horecagelegenheden altijd hygiëne handschoenen, zodat er geen bacteriën van handen op producten overgaan. Er wordt veel gewerkt met onder andere torkrol of ander hygiënepapier: deze hergebruik je niet, waardoor er geen bacteriën gevormd worden in natte doekjes die op het aanrecht blijven liggen. Er zijn ook verschillende hygiënediploma’s te verkrijgen. Kortom: hygiëne vandaag de dag is nodig, je kunt er niet meer omheen en het kan met de juiste manier van handelen en de juiste producten goed en makkelijk uitgevoerd worden!

Hygiënesupply als partner

Bij ons kun je terecht voor hygiëne doekjes van onder andere Kimberley Clark, hygiënepapier, hygiënezakjes, handschoenen, emmersborstelsdesinfectiemiddelenkledingthermometersophangsystemen, slangen, schrobbers, schrapers et cetera. Allemaal voldoen ze aan de hoge eisen vanuit de overheid. We bieden ook producten waarmee je kunt werken met kleurcodes die voortkomen vanuit HACCP. Vikan is een van de gerenommeerde merken die wij aanbieden. Vikan biedt voor iedere hygiënezaak een reeks producten waarmee hygiënisch, efficiënt en ergonomisch kunt werken. Orde en netheid is erg belangrijk op de werkvloer, vandaar dat Vikan ook ophangsystemen ontwerpt.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!

Wilt u meer informatie over het reinigen van uw toilet dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via + 31 (0)345-724900. Bent u geïnteresseerd in de updates over hygiëne die wij hier regelmatig plaatsen dan kunt u zich hiernaast inschrijven op onze nieuwsbrief.

 

Waarom moet u zich inschrijven op onze nieuwsbrief?

✔ Ontvang 5% korting op uw volgende aankoop

✔ Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hygienebranche

✔ Ontvang hygiëne gerelateerde tips & tricks

 

* u ontvangt maximaal 1 email per maand en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Voornaam
Achternaam
Email
Niche