Voordelen van latex wegwerphandschoenen

Het grote voordeel van latex is dat ze perfect passen. Wie wegwerphandschoenen gebruikt, zal dan ook snel voor latex kiezen. Er zijn verschillende soorten, waarbij de 240mm dikte de bekendste is. Voor werk waarbij de handen meer beschermen nodig hebben, kunt u kiezen voor de 400mm handschoen. Ondanks alle voordelen van de latex wegwerphandschoenen, kleeft er een groot nadeel aan. Dat geldt met name voor hen die allergisch zijn voor latex en er in het ergste geval een soort eczeem aan over houden. Het is dan ook aan te raden voor degene, die dagelijks met disposable kleding of handschoenen moet werken, eerst na te gaan of er sprake is van een mogelijke allergische reactie. Voorkomen is in dit geval heel belangrijk.

Alternatieven zoals nitril handschoenen

Er is namelijk een uitstekend alternatief. De nitril wegwerphandschoenen zijn op acrylbasis gemaakt en worden met name in de medische zorg steeds meer ingezet. Ook hier geldt dat er verschillende diktes zijn om de kans op beschadiging en via die weg op eventuele infectie zo klein mogelijk te houden. Nitril wegwerphandschoenen zijn tevens inzetbaar in garages, bij schilders of bij mensen die met chemische stoffen werken. Zij zijn namelijk goed bestand tegen chemicaliën. Belangrijk voor een automonteur is dat ze tevens beter bestand zijn tegen hitte, zodat ze geen extra gevaar vormen voor de handen wanneer een motor nog niet voldoende afgekoeld is.

Hoe weet ik welke wegwerphandschoenen ik moet kiezen

Wie met wegwerphandschoenen aan moet werken, doet er goed aan vooraf even te testen of u wel of niet allergisch reageert op een van de stoffen. Bespreek dat met uw werkgever, want mocht u, denk aan een kapper, handeczeem er aan overhouden, kan dat een langdurige en dure geschiedenis worden. Daarnaast geldt dat mensen die als mantelzorger voor de partner, een kind, een ouder of een ander zorgen, er goed aan doen om disposable handschoenen te gebruiken. Zeker wanneer er sprake is van een infectie of wond. Voor beide partijen is belangrijk dat er geen infectie plaatsvindt. Kies daarom nooit op basis van de prijs, maar op basis van drie belangrijkere elementen:

  • kan mijn huid tegen het materiaal?
  • Kan de huid van de patiënt of klant er tegen?
  • Welk product zorgt voor de meest hygiënische aanpak?

latex handschoenen zijn vaak redelijk goedkoop te krijgen. Ze zijn ideaal voor heel wat klussen in huis. Wie ze echter urenlang draagt, heeft met een andere situatie te maken. Een goede keuze, zelfs als die iets duurder uitvalt, draagt bij aan het voorkomen van problemen en aan het comfort.

Test je latex- of nitril wegwerphandschoenen

Gebruikt u iedere dag wegwerphandschoenen? Neem dan de proef op de som, door een week lang latex handschoenen en een week lang nitril handschoenen te dragen. Vergelijk de handen aan het eind van de week. Dat kan helpen een keuze te maken. Werkt u veel met chemicaliën of in de zorg, dan is het daarnaast belangrijk dat de dikte van de handschoen correct is. En handschoen die snel scheurt, kan bijdragen aan het veroorzaken van een infectie of een wondje aan de hand. Mocht u twijfelen, kijk dan eens bij latex allergie nederland. Hier vindt u meer informatie over mogelijke allergieën. Kies bij twijfel altijd voor het andere product. De nitril wegwerphandschoen is namelijk ook een uitstekend product om te beschermen. Dat geldt zowel in de levensmiddelenindustrie als in winkels waar met voedsel gewerkt wordt, als voor kappers of andere beroepen.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!

Wilt u meer informatie over wegwerphandschoenen dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via 0345 725 502. Bent u geïnteresseerd in de updates over hygiëne die wij hier regelmatig plaatsen dan kunt u zich hiernaast inschrijven op onze nieuwsbrief..

 

Waarom moet u zich inschrijven op onze nieuwsbrief?

✔ Ontvang 5% korting op uw volgende aankoop

✔ Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hygienebranche

✔ Ontvang hygiëne gerelateerde tips & tricks

 

* u ontvangt maximaal 1 email per maand en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Voornaam
Achternaam
Email
Niche