Waarom is bedrijfsschoonmaak juist nu extra belangrijk?

Het coronavirus verspreidt zich via onzichtbare slijmdruppeltjes die een besmet persoon uithoest en -ademt. De druppeltjes met het virus kunnen dus ook zomaar landen op allerlei gladde oppervlakken en voorwerpen. Of hierop worden overgedragen door besmette handen. Er is dus een direct verband tussen goede bedrijfshygiëne en coronabestrijding.

Voorbeelden zijn deurklinken, kranen, bureaus, tafels en bars, toetsenborden, aanraakschermen, bestek, meubilair, en andere gladde oppervlakken. Onderzoekers hebben aangetoond dat het sarsvirus, dat lijkt op Covid-19, nog tot vijf dagen kan overleven op een glad oppervlak en dus mensen kan besmetten. Dit onderstreept het belang van bedrijfshygiëne in de strijd tegen corona en pleit voor een Covid-19 schoonmaakprotocol.

Extra hygiënemaatregelen binnen bedrijven zijn ook om economische redenen zéér aan te bevelen. Hoe minder besmettingen in bedrijven, winkels en semi-horeca worden geregistreerd bij het RIVM, hoe eerder de geldende beperkingen worden opgeheven. Goede bedrijfshygiëne in de horeca of voedingsindustrie is essentieel in de strijd tegen corona.


Bedrijfshygiëne in horeca onder vergrootglas

In de strijd tegen het coronavirus is de horeca één van de sectoren die de meeste beperkingen opgelegd heeft gekregen. Na volledige sluiting en heropening onder strenge voorwaarden, is op het moment van schrijven alle horeca opnieuw verplicht gesloten.

Zodra in Den Haag wordt besloten dat de horeca weer mag opstarten, staan horeca-ondernemers voor een dubbele uitdaging. Naast het winstgevend verzorgen van gasten, zal ook de bedrijfshygiëne en de naleving van het opstartprotocol horeca vlekkeloos moeten zijn. Het RIVM zal de horeca opstart na deze corona maatregelen immers nauwlettend in de gaten houden.


Goed schoonmaken vraagt om goed gereedschap

De druppeltjes met het coronavirus kunnen zich dus ook nestelen op gladde oppervlakken en veel aangeraakte voorwerpen. Bij bedrijfsschoonmaak tijdens corona is het belangrijk om met de juiste schoonmaakspullen te werken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor microvezeldoeken van Vikan. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat hun microvezeldoeken en microvezelmoppen 99,9% van de bacteriën verwijderen.

Aanvullend zorgt het werken met een kleurcodesysteem voor de doeken ook voor een hogere hygiënegraad. De microvezeldoeken, microvezelmoppen en kleurgecodeerde ophangsystemen van Vikan zijn te bestellen in de webshop van Hygienesupply.


Vergeet ook het basisprotocol niet!

De basisregels zijn bekend, en nog steeds zeer belangrijk om bedrijfshygiëne te bereiken:
gasten bij binnenkomst vragen om de handen te desinfecteren, dragen van een mondkapje is in een publieke ruimte per 1 december verplicht en uiteraard het respecteren van de 1,5 meter regel.

Het is als management ook goed om te kijken naar de werkplekken (1,5 meter afstand) én naar de looplijnen op de (horeca)werkvloer. Zo kunt u voorkomen dat collega’s elkaar kruisen. Ook zeer belangrijk: om de 30 minuten handen wassen door de medewerkers. Om de handen te beschermen tijdens intensief reinigen adviseert Hygienesupply handreinigingsgel van CMT Desinfectie. Deze gel heeft 4 belangrijke voordelen: er is geen water nodig, het reinigt én ontsmet, de dosering is altijd accuraat en het is zacht voor huid en handen.


Hygienesupply helpt bij bedrijfshygiëne

In uw streven naar goede bedrijfshygiëne heeft Hygienesupply een breed assortiment schoonmaak- en desinfectieproducten beschikbaar. Van bezems, moppen en borstels, naar desinfectiespullen (staande- en hangende dispensers, gels en wibes), maar ook reinigingsmachines zoals stofzuigers, veegmachines en hogedrukreinigers.

Hebt u vragen, wensen of opmerkingen over bedrijfshygiëne? Wij staan klaar om u te helpen. Bel ons op 0345 725 725 of stuur een mail naar info@hygienesupply.nl