Professionele bezemstelen zijn een must in de voedingsmiddelenindustrie. Dit heeft als voornaamste reden dat houten stelen binnen de regelgeving niet meer toegestaan zijn. Wanneer u een Vikan bezemsteel koopt, is deze gemaakt van materialen die gecertificeerd zijn voor het gebruik in ruimten waar voedingsmiddelen geproduceerd worden.
Uiteraard is het ook erg van belang dat uw bezemsteel hygiënische eigenschappen heeft. Zo zijn alle Vikan bezemstelen gemaakt van polypropyleen. Dit materiaal is te reinigen op 121 graden, wat inhoudt dat u de bezemstelen op bacteriologisch niveau kunt reinigen. Daarnaast is het ontwerp van de bezemstelen zo dat er geen naden, randen of kieren aanwezig zijn waardoor bacteriën minder kans hebben om aan te groeien.
Vikan bezemstelen nemen bovendien, in tegenstelling tot houten stelen, geen vocht op. Vocht is een goede voedingsbodem voor bacteriën en moet dus zoveel mogelijk worden voorkomen.
Voor een ergonomische en hygiënische steel ontkomt u niet aan een professionele bezemsteel van Vikan. Afhankelijk van uw toepassing kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een aluminium steel of een uitschuifbare telescoopsteel. Zo bent u altijd verzekerd van de juiste steel voor de juiste situatie.