Voordelen van een PVC vloer

Vaak worden PVC vloeren verward met Vinyl vloeren, echter hebben PVC vloeren diverse voordelen ten opzichte van Vinyl vloeren. PVC vloeren hebben een keiharde afwerking wat de slijtvastheid ten goede komt.

  • PVC vloeren zijn 100% waterbestendig (zelfs geschikt voor badkamers)
  • Geschikt voor vloerverwarming of koeling
  • Geluidsarm door hoge geluidsreductie
  • Door harde afwerking niet indrukbaar zoals vinyl
  • Sommige PVC vloeren zijn geschikt om over andere vloeren heen te leggen

Hoe maak ik een PVC vloer schoon?

Een van de belangrijkste eigenschappen van een PVC vloer is dat onderhoud minimaal nodig is. Stof, zand en andere vervuiling kunt u gewoon schoonmaken met een stofzuiger of met een bezem. Dweilen kan in combinatie met microvezel zonder reinigingsmiddel. U kunt de frequentie afstemmen op het gebruik en de vervuilingsfrequentie. Indien u een PVC vloer heeft liggen in uw bedrijf kunt u ook besluiten uw PVC vloer machinaal te reinigen met een schrobmachine. In tegenstelling tot een houten vloer heeft een PVC vloer geen jaarlijkse olie- of waxbeurt nodig.

Ook voor deze type vloeren geldt hoe meer vuil u buiten de deur kunt houden hoe beter het voor de vloer is. Een goede droogloop mat is hiervoor een absolute aanrader. Zorg ervoor dat de mat minimaal 1.20m diep is zodat u voldoende contact heeft met de mat wanneer u binnen komt.

TIP: Let tijdens het reingen van uw vloer op uw houding en probeer ergonomisch te werken! Download gratis 20 tips voor een ergonomische houding tijdens het schoonmaken! Lees hier verder & download de 20 gratis tips.

Pas op voor overdosering van reinigingsmiddel

Een van de meest voorkomende dingen die mis gaan in het onderhoud van een PVC vloer is het overdosering van de reinigingsmiddel. Wanneer u het reinigingsmiddel over doseert is de kans dat er een residu opbouw ontstaat die zorgt voor vlekken en een doffe waas.

Probeer zoveel mogelijk de vloer alleen met schoon water te dweilen in combinatie met microvezeldoeken. Indien u toch bijvoorbeeld een reinigingsmiddelen wilt gebruiken voor bijvoorbeeld de geur kies dan voor een reinigingsmiddel zonder zeep.

Andere vloersoorten schoonmaken

Bent u in het bezit van een ander type vloer dan een PVC vloer en op u bent op zoek naar reinigingsadvies voor deze vloer kunt u deze op de volgende pagina’s vinden.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!

Wilt u meer informatie over het reinigen van vloeren kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via + 31 (0)345-724900. Bent u geïnteresseerd in de updates over hygiëne die wij hier regelmatig plaatsen dan kunt u zich hiernaast inschrijven op onze nieuwsbrief..

 

Waarom moet u zich inschrijven op onze nieuwsbrief?

✔ Ontvang 5% korting op uw volgende aankoop

✔ Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hygienebranche

✔ Ontvang hygiëne gerelateerde tips & tricks

 

* u ontvangt maximaal 1 email per maand en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Voornaam
Achternaam
Email
Niche