Vikan in Retail / Detailhandel en Supermarkten

 

Unieke producten voor unieke uitdagingen

Voedselveiligheid en het vermijden van kruisbesmetting is een van de belangrijkste pijlers in de strenge hygiëne-regels en de arbowetgeving die gericht is op de detailhandel. Falen van het beheersen van deze pijler kan grote schade opleveren aan de integriteit en de reputatie van het bedrijf.

Zichtbaar en hygiënisch schoon met Vikan

Een supermarkt is een showcase waarbij brandschone ramen, vloeren, schappen, vitrines en koelinstallaties die de klantervaringen zullen verhogen. Terwijl gebieden waar voedsel bereid en geserveerd wordt hygiënisch schoon dienen te zijn om aan de regelgeving te voldoen.

De retail oplossingen van Vikan omvatten microvezel dweilen en doeken die 99,9% van alle bacteriën verwijderen. Tevens verwijdert het microvezel systeem van Vikan significant meer vuil en stof dan de traditionele reinigingsmethode. Naast de efficiënter reiniging met microvezel ontstaat er bij het reinigen geen residu van chemicaliën.

De vooraf geprepareerde vochtige moppen zijn efficiënter in het reinigen van vervuilde gebieden dan de traditionele natte dweilen. Tevens hoeven bij dit systeem geen zware emmers met wat te tillen.

Vikan Vermijd kruisbesmetting

Het kleurcoderingssysteem van Vikan is speciaal ontworpen om het risico van kruisbesmetting van bacteriën of ingrediënten te verlagen. Het systeem zorgt ervoor dat volledig gekleurde gereedschappen gebruikt worden in gecodeerde gebieden zodat afdelingen zichtbaar gescheiden worden.

Het voorkomen van kruisbesmettingen is een HACCP verplichting, maar het implementeren van systematisch reinigen en ontsmetten verlengt de levensduur van de producten, het vermindert bederf en verbeterd de gezondheid van werknemers.

Vikan - Effectieve bedrijfsvoering

Het bereiken van een hogere mate van hygiënische reinheid is een tijdrovende bezigheid, maar het gemakkelijk te gebruiken Vikan systeem zorgt ervoor dat zelfs onervaren werknemers hun tijd effectief kunnen besteden.

Elke werkwagen van Vikan is voorzien van speciaal geselecteerde vooraf klaargemaakte wasbare microvezel dweilen en doeken die kunnen worden ingezet voor een specifieke taak op een specifieke afdeling. Terwijl de kleurgecodeerde ophangrekjes ervoor zorgen dat de juiste gereedschappen altijd op de plaats hangen waar ze dienen te hangen.