Industriele vaatwasser

Hét verschil tussen industriële vaatwassers en gewone vaatwassers

Snel, snel, snel. Tijdens de piekmomenten van de dag is het in een horecaonderneming rennen en vliegen. Een goede professionele vaatwasser is daarom een echte must in een bedrijf.

Ja ok, ook goed personeel is natuurlijk niet onverdienstelijk ;) ....

Bent u op zoek naar een vaatwasser voor in de kantine van de sportclub of voor in de keuken van uw bedrijf? Ook dan bent u bij Hygiënesupply aan het juiste adres. Maar welke van alle industriële vaatwassers is nou eigenlijk het meest geschikt voor uw onderneming? In deze blog leest u over de verschillende soorten en maten vaatwassers met toebehoren wij in ons assortiment hebben, de voordelen van een industriële vaatwasser, tips voor een extra schone vaatwasser en meer! In onze webshop vindt u verschillende vaatwasmachines in diverse afmetingen, zodat u altijd een professionele vaatwasser vindt die bij uw bedrijf past. 

Ideaal voor de horeca met doorschuifluik

Bij Hygiënesupply vindt u naast voorlader vaatwassers en pannenwassers ook doorschuif vaatwassers van het merk Valinn. Deze stevige en betrouwbare machines zorgen ervoor dat uw vaat hygiënisch schoon wordt. De doorschuif vaatwassers kunnen, als u dat wilt, uitgevoerd worden met een aan- en afvoertafel om snel en gemakkelijk te kunnen afwassen. Ideaal voor een horecagelegenheid waar het lekker druk is! Vraag ons naar alle mogelijkheden. Zo komt u uit bij de beste vaatwasser voor uw bedrijf. 

Voordelen van een industriële vaatwasser

We noemden het net al even. Snelheid is erg belangrijk binnen de horeca. Vooral als veel mensen aan hun tafeltje zitten en het spitsuur is in de keuken. Een snelle vaatwasser is dan echt een vereiste. Bij u thuis doet de vaatwasser waarschijnlijk snel al een uur om de afwas schoon te krijgen. Dit is simpelweg gewoon te lang voor een restaurant. Industriële vaatwassers zijn veel sneller. Een professionele vaatwasser van Valinn kan zijn programma bijvoorbeeld al afronden in 60 seconden! Zo wint u enorm veel tijd en kunt u de tijd die over is stoppen in uw gasten. Om hen draait het natuurlijk uiteindelijk.

Een ander voordeel van een industriële vaatwasser is, is dat alle onderdelen die in de vaatwasser zitten zó ontworpen zijn dat de machine meerdere keren per dag aangezet kan worden. Ook kunt u verschillende accessoires kiezen bij de vaatwasser om hem helemaal naar uw wensen samen te stellen. Zo vindt u in ons assortiment zeepdoseersystemen, boosterpompen en nog andere mogelijkheden. Allemaal om het u zo makkelijk mogelijk te maken! 

Waterontharder, spoeldouches en meer

Heeft u vaak last van kalkaanslag? Dan is een waterontharder de oplossing voor u! Dit apparaat zorgt ervoor dat het water weer zacht wordt, zodat uw apparaten langer meegaan. Ook de koffie en thee die u uw gasten voorschotelt zullen beter van smaak zijn. Naast deze producten, vindt u in ons assortiment ook spoeldouches om in uw keuken te bevestigen. U kunt kiezen uit een grote en een kleine spoeldouche en een spoeldouche met een kraan. Deze spoeldouches zijn speciaal ontwikkeld om gemakkelijk de afwas voor te spoelen.  

3 tips voor een extra schone vaatwasser

Bij een bedrijf moet de vaat niet ‘gewoon’ schoon zijn, nee het moet hygiënisch schoon zijn. Daarom geven wij u drie tips voor een extra schone vaat en vaatwasser. Zo wordt uw bedrijf niet alleen een stukje hygiënischer, maar gaat uw vaatwasser ook langer mee.

  1. Voorspoelen

Voorspoelen. Het klinkt logisch, maar het wordt niet overal altijd gedaan. Wanneer het erg druk is, is de neiging groot om de vieze borden gewoon in het rek te zetten, het bestek dat net van de tafel komt in het mandje te gooien en de vaatwasser aan te zetten. Toch is voorspoelen hartstikke belangrijk! De kans is groot dat de afwas namelijk zonder voorspoelen, niet helemaal schoon uit de machine komt. En wat is nou vervelender dan dat een gast een bord krijgt waar nog een beetje Bolognesesaus van de vorige gast op te vinden is?

  1. Stop de vaatwasser niet te vol

Die ene lepel kan er nog bij, dat mayonaisebakje past ook nog wel en de garde is daar nog wel tussen te stoppen. De vaatwasser te vol stoppen, iets waar veel mensen schuldig aan zijn. Zorg dat het water overal tussen kan, want anders zul je alles nog een keer moeten schoonmaken en dat is natuurlijk zonde van je tijd! Het is beter om de vaatwasser eerder te leeg te laten dan te vol.

  1. Halve citroen

Citroen. Een soort fruit wat bijna in elke (horeca)keuken wel te vinden is. Een schijfje in de Ice Tea, citroensap door de saus en nu ook citroen in de vaatwasser! Leg eens in de zoveel tijd een halve citroen in de vaatwasser. Zo voorkom je vervelende geurtjes en de glazen zullen streeploos de vaatwasser uitkomen. Écht het proberen waard!

Kortom, een industriële vaatwasser is ideaal voor

De conclusie: een professionele vaatwasser van goede kwaliteit is dus van groot belang in de keuken van uw bedrijf. Vooral in de horecakeuken kunt u niet zonder. In 60 seconden de hele vaat schoon, ideaal toch?! Bent u geïnteresseerd geraakt in een professionele vaatwasser? Dan raden wij u aan om eerst even contact met ons op te nemen, om ervoor te zorgen dat u de beste vaatwasser kiest voor uw bedrijf. Onze adviseurs geven u graag gratis en geheel vrijblijvend advies!