100% hygiëne met verpleegkundige artikelen in de zorg

In de zorg zijn verzorging en hygiëne twee van de belangrijkste onderwerpen. Het is erg belangrijk om hygiënisch, zorgvuldig en netjes te werk te gaan. Het lijkt zo gewoon om even snel de handen te wassen, maar in de werkelijkheid wordt het ook wel eens vergeten, terwijl het zo ontzettend belangrijk is. Personen die zorg nodig hebben zijn erg vatbaar voor verschillende ziektes en virussen. Denk daarom altijd aan de hygiëne, hoe druk het op het werk ook is. Hygiënesupply kan u hierbij een handje helpen. In onze webshop vindt u verschillende verpleegkundige artikelen voor in de zorg. In deze blog leggen wij u het belang van hygiëne in de zorg uit. Daarnaast hebben we het over de WIP-richtlijnen, de rol van handhygiëne, de belangrijkheid van desinfectiemiddelen en over de artikelen die voor in de zorg erg belangrijk zijn als het gaat over hygiëne.

Persoonlijke hygiëne in de dagelijkse gezondheidszorg

Persoonlijke hygiëne bij de medewerker of vrijwilliger is erg belangrijk. Dit, om verspreiding van micro-organismen naar cliënten te voorkomen. Er zijn een aantal plekken die vragen om meer aandacht wat betreft hygiëne:

  • Handen;
  • Sieraden;
  • Haar;
  • Kleren;
  • Schoeisel;
  • Het gebruik van zakdoekjes.

Let niet alleen voordat de dienst begint op de hygiëne, maar vooral ook tijdens de werkzaamheden. Hygiëne is een lastig onderwerp. Mensen hebben verschillende meningen over wat schoon en over wat hygiënisch is. Hiervoor zijn de WIP-richtlijnen in het leven geroepen. Al vanaf 1988 brengt de WIP richtlijnen voor infectiepreventie voor zorginstellingen. Deze richtlijnen zijn ontstaan in samenwerking met professionals en beroepsgroepen. Wordt er getwijfeld aan het hygiënebeleid? Kijk dan snel naar deze richtlijnen om het beleid van de organisatie goed op papier te krijgen.

De rol van handhygiëne van een verpleegkundige

In de zorg wordt er veel gewerkt met de handen. Ze zijn eigenlijk het belangrijkste instrument bij het doen van alle werkzaamheden. Via de handen van de medewerkers en vrijwilligers kunnen erg veel micro-organismen worden overgedragen. Het is daarom belangrijk dat er goed stilgestaan wordt bij het schoonmaken van de handen.

Gebruik bij het reinigen van de handen altijd een nagelborsteltje om de nagels goed schoon te maken. Om te desinfecteren wordt handalcohol gebruikt. Breng de alcohol aan op droge handen en wrijf de handen totdat ze weer droog zijn. Vergeet hierbij niet de polsen en de ruimtes tussen de vingers.

Belangrijkheid van desinfectiemiddelen

Er kan gekozen worden uit het reinigen van de handen of het desinfecteren van de handen. Vaak heeft desinfectie de voorkeur bij niet-zichtbaar verontreinigde handen, omdat dit de kans op de verspreiding van bacteriën verkleind.  Daarnaast is deze manier beter voor de huid. Ook kunnen medewerkers en vrijwilligers hun handen desinfecteren, zonder dat er een wastafel aanwezig moet zijn. Het is dus erg gemakkelijk en snel. Heeft u uw handen gewassen met water en zeep? Gebruik dan geen handdesinfectie. Dit is namelijk schadelijk voor uw handen. Ook bij desinfectie worden bepaalde gebieden regelmatig vergeten. Geef daarom extra aandacht aan plekken zoals de vingertoppen, tussen de vingers en de duimen.

Verpleegkundige disposables: kleding, mondkapjes, handschoenen en meer

Er zijn verschillende disposables te vinden in onze webshop. Hierbij kunt u denken aan kleding, mondkapjes en handschoenen. Disposables worden vaak gebruikt op werkvloeren waar hygiëne van groot belang zijn. Wegwerpkleding beschermt namelijk de cliënt tegen infecties en bacteriën. Dit is natuurlijk in de zorg cruciaal. Onmisbaar dus! Bij Hygiënesupply vindt u veel verschillende soorten medische disposables in verschillende kleuren, maten en uitvoeringen. Ieder product heeft ook weer een andere uitvoering. Neem als voorbeeld de wegwerphandschoenen. Er zijn verschillende latex-handschoenen, maar voor mensen met een latex-allergie zijn er speciale Nitril-handschoenen, deze zijn latexvrij.  

Door onze grote verscheidenheid aan disposables kan het voor u misschien lastig zijn om de juiste keuze te maken. Twijfelt u? Neem contact met ons op, dan ondersteunen we u bij het maken van de goede keuze.

Werkschoenen voor dames én heren in de zorg

Bent u op zoek naar werkschoenen? Wij verkopen werkschoenen voor dames én heren. Wat verschillen deze schoenen eigenlijk van elkaar? De werkschoenen voor vrouwen zijn lichter dan de schoenen voor mannen. Een vaak gehoorde klacht bij vrouwen met werkschoenen die ook geschikt zijn voor mannen, is dat ze geregeld last hebben van een zere, vermoeide rug en zere voeten. Lichte schoenen zitten niet alleen comfortabeler voor vrouwen, maar de kans op rug- en voetklachten wordt ook verkleind.

Bescherming, comfort en uiterlijk van de schoenen zijn vaak belangrijke punten bij werkschoenen voor vrouwen. Sanita en MTS hebben deze punten meegenomen bij het ontwikkelen van werkschoenen van topkwaliteit! De opmerkingen over dat de werkschoenen niet mooi zijn, zijn dus voorgoed verleden tijd! Een ander bekend merk is Reposa. Dit merk verkoopt klompen met een CE-keurmerk, een hielbandje, een anti-slipzool en ze zijn antistatisch. De klompen zijn te steriliseren bij hoge temperaturen. Dit maakt deze klompen uitermate geschikt voor in de zorg!

Verpleegkundige artikelen en producten bestellen

Bij Hygiënesupply vindt u een groot assortiment aan verpleegkundige artikelen en producten. Alle producten die wij verkopen zijn van goede kwaliteit, omdat wij hygiëne gewoon erg belangrijk vinden. Vooral als u werkt met cliënten en patiënten met een lage weerstand. En als u iets bestelt, moet u het ook snel ontvangen. Tenminste, dat vinden wij. Daarom ontvangt u uw bestelling altijd binnen 3 werkdagen, mits de producten op voorraad zijn. Heeft u nog vragen over de artikelen of over onze service? Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag!


Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!

Wilt u meer informatie over het reinigen van vloeren kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via + 31 (0)345-724900. Bent u geïnteresseerd in de updates over hygiëne die wij hier regelmatig plaatsen dan kunt u zich hiernaast inschrijven op onze nieuwsbrief..


Waarom moet u zich inschrijven op onze nieuwsbrief?

Ontvang 5% korting op uw volgende aankoop

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hygienebranche

Ontvang hygiëne gerelateerde tips & tricks

 

* u ontvangt maximaal 1 email per maand en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

 

 

Nieuwsbrief