Hoe komt het dat onze telefoons en tablets zo vies worden?

De reden waarom onze smartphones en tablets bacteriologisch zo ontzettend vies worden komt door een aantal dingen. Zoals eerder al genoemd werd zitten we gedurende de hele dag met onze handen aan objecten die zwaar vervuild zijn met bacteriën. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan die collega die verkouden is en u net een hand heeft gegeven. Of het wisselgeld wat wij van de bakker op de hoek hebben aangepakt. Wellicht heeft u net staan koken en heeft u kip of vis klaar gemaakt in de keuken. Heel veel smartphones en tablets worden tegenwoordig ook gebruikt op het toilet (u hoeft zich niet te schamen, bijna iedereen doet het) en daarnaast bewaren wij onze smartphone ook vaak nog eens op lekkere warme plekken, zoals onze broekzak, waardoor we ook nog eens een perfecte groeibasis creëren voor bacteriën. Het grote verschil met onze handen is dat we deze regelmatig wassen en desinfecteren, waarschijnlijk zijn daar op uw werk misschien zelfs wel protocollen voor. Echter hoe vaak reinigen wij onze smartphone?

Heeft onze smartphone invloed op ons toiletgebruik?

Toiletbezoeken zijn de afgelopen jaren in tijd toegenomen, een van de oorzaken hiervan is onze smartphone. Even het nieuws lezen, een mailtje beantwoorden of een filmpje bekijken. Onze smartphone speelt een steeds grotere rol in ons leven en daarmee ook in onze toiletbezoeken. Uit onderzoek van 123toilet.nl blijkt dat 69 procent van de jongeren tijdens een toiletbezoek gebruikt maakt van Whatsapp, chattprogramma’s of sms.

De onderstaande afbeelding geeft (met een knipoog) weer welke dingen invloed hebben op de tijdsduur van ons toiletgebruik.

Het gevaar van vieze smartphones en tablets

Er zijn diverse gevaren die ontstaan door vervuilde smartphones, we kunnen er bijvoorbeeld ziek van worden en we kunnen andere mensen infecteren met bacteriën wanneer we elkaar begroeten of elkaars telefoon gebruiken. In feite kunnen we onze smartphones als een van de grootste bronnen van kruisbesmetting bezien. Die kruisbesmettingsbron levert een aantal grote gevaren op. In ziekenhuizen word bijvoorbeeld steeds meer gebruik gemaakt van tablets en smartphones door artsen. Artsen moeten voldoen aan strenge handhygiëne protocollen, echter zoals we nu inmiddels weten worden de smartphones in heel veel gevallen vergeten, waardoor de smartphones en tablets direct na het reinigen van de handen weer de handen infecteren. Uit onderzoek van de  London School of Hygiene & Tropical Medicine en de Queen Mary, University of Londonis is gebleken dat 1 op de 6 smartphones Fecaliën (ja, u leest het goed poepbacterien!!!) bevatten. Zoals u kunt begrijpen kan dit desastreuze gevolgen hebben voor de gezondheid van zieke en kwetsbare patiënten

Uiteraard geldt dit natuurlijk ook voor de voedingsmiddelenindustrie, en dan vooral in gebieden waar medewerkers te maken krijgen met open product. Zou u het prettig vinden wanneer uw voedsel wordt verpakt met Fecaliën besmette handschoentjes?

De oplossing: Reinig uw smartphone!

Uiteraard is het in sommige gevallen verstandig om geen gebruik te maken van uw smartphone wanneer u net voldaan heeft aan het handhygiëne protocol. Echter in sommige gevallen is dit bijna onmogelijk. U zou op een redelijk eenvoudige wijze u smartphone of tablet kunnen reinigen. Hoe is dit mogelijk? Hygienesupply biedt sinds kort een nieuw revolutionair apparaat aan dat door middel van uv-licht uw smartphone binnen enkele minuten desinfecteert terwijl uw telefoon oplaadt. Uiteraard moet dit proces net als met u handen regelmatig herhaalt worden om dit effectief te laten zijn. De phonesoap 2.0 reinigt uw smartphone door het produceren van een speciale golflengte van licht en penetreert door de cel wanden van de bacteriën en virussen om op deze wijze het DNA ervan te beschadigen. Op het moment dat het DNA aangetast is sterven de bacteriën en virussen af. Bent u benieuwd naar het resultaat?

*Op deze afbeelding ziet u een petri-schaaltje van voor de Phonesoap  behandeling met uv-licht en na behandeling met uv-licht.

De telefoon mag mee naar de WC

We kunnen tot slot dus concluderen dat u gerust nog steeds met uw telefoon naar het toilet kan gaan, echter is het wel verstandig om op regelmatige basis uw smartphone te reinigen en de aanwezige bacteriën minimaal eens per dag te doden.

Schrijf u in op onze nieuwbrief en blijf op de hoogte!Wilt u meer informatie overhet voorkomen van kruisbesmettingen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via + 31 (0)345-724900. Bent u geintresseerd in de updates over hygiëne die wij hier regelmatig plaatsen dan kunt u zich hiernaast inschrijven op onze nieuwsbrief. Waarom moet u zich inschrijven op onze nieuwsbrief? ✔ Ontvang 5% korting op uw volgende aankoop ✔ Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hygienebranche ✔ Ontvang hygiëne gerelateerde tips & tricks * u ontvangt maximaal 1 email per maand en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Wilt u meer informatie overhet voorkomen van kruisbesmettingen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via + 31 (0)345-724900. Bent u geintresseerd in de updates over hygiëne die wij hier regelmatig plaatsen dan kunt u zich hiernaast inschrijven op onze nieuwsbrief.

Waarom moet u zich inschrijven op onze nieuwsbrief?

✔ Ontvang 5% korting op uw volgende aankoop

✔ Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hygienebranche

✔ Ontvang hygiëne gerelateerde tips & tricks

* u ontvangt maximaal 1 email per maand en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Voornaam
Achternaam
Email
Niche